E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste 80 bin yolculuğu tekrar başlıyor---

Endekste 80 bin yolculuğu tekrar başlıyor

Endekste 80 bin yolculuğu tekrar başlıyor
17 Mart 2016 - 09:07 borsagundem.com

Fed'in faizi değiştirmemesi ile birlikte borsalar güçlenebilir

Evladım sana güveniyorum ama…

FOMC toplantısından “evladım sana güveniyorum ama dünya kötü” mesajı çıktı. Fed ABD ekonomisinin büyümesine, istihdam yaratmasına ve enflasyondaki artış eğilimine güveniyor. Ancak küresel riskler nedeniyle para politikasını sıkılaştırmakta aceleci davranmayacak.

Piyasalar beklendiği üzere Fed’in mesajının “sana güveniyorum” ve “sıkılaştırmakta aceleci davranmayacağım” kısmını satın alıp “dünya kötü” kısmını umursamadı. DXY dolar endeksi Şubat ortasından beri gördüğü en düşük seviyeye gerilerken, ortaya dünya borsalarının ve tahvil piyasalarının eş anlı olarak yükseldiği mükemmel bir tablo çıktı.

Borsa İstanbul’un bu sabah Wall Street ve Asya borsalarını takip ederek %0,5 civarı yükselmesini ve gün içinde 80.000 seviyesindeki psikolojik direncini kırmayı denemesini bekliyoruz. Sabah ilk işlemlerde Türk lirasına karşı 2,87 seviyesine gerileyen ABD doları da borsadaki yükselişi destekliyor.

Ancak yükselişin devam etmesi ve borsanın 80.000 seviyesinin üzerine çıkması durumunda sene başında Borsa İçin “AL” tavsiyesi vermemize neden olan “ucuz değerleme” argümanımız ortadan kalkacak. Bu nedenle borsadaki hızlı yükselişler de taktiksel olarak satış yönünde olmayı tercih edeceğiz.

Serhat Gürleyen - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)