E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekslerde düzeltme ihtimali---

Endekslerde düzeltme ihtimali

Endekslerde düzeltme ihtimali
22 Mart 2016 - 08:52 borsagundem.com

Endekslerdeki yükseliş hedeflere ulaşmış durumda

Günün en önemli verileri arasında İngiltere’de açıklanacak enflasyon rakamları bulunuyor. Emtia fiyatlarında yaşanan sert düşüşlerin ardından İngiltere tarafında deflasyonist baskıların ortaya çıktığını görmüştük. Özellikle metal ihracatına hassas bir ekonomik yapısının olmasıyla birlikte bu ürünlerde yaşanan fiyat hareketleri önemli derecede İngiltere ekonomisini etkileyen unsurlar arasında belirtebiliriz. Son dönemlerde yükselen demir-çelik fiyatlarının etkisiyle birlikte özellikle ÜFE verilerinin beklenti üzerinde bir açıklanması sürpriz olmayacaktır.
ÜFE Yıllık (Beklenti %0.4, Önceki : %0.3)
Tüfe Aylık (Beklenti:%0.4, Önceki:%-0.8)

Teknik olarakta baktığımızda 1.38 seviyesine kadar geri çekilen fiyatlarda, son dönemde görülen yükseliş hareketi dikkat çekiyor. Yükselişin orta ve uzun vade de devam edebilmesi için fiyatların 1.46 seviyesi üzerinde kapanış yaptığını görmemiz gerekiyor. Kısa vade de ise 10 günlük üssel ortalama 1.4330 ve 1.4150 yatay desteği önemli olacaktır. Fiyatların yükseliş seyrine devam etmesi halinde ise ilk hedef olarak, 1.59 seviyelerinden başlayan düşüşün %38.2 fibonacci düzeltme seviyesi olan 1.49 takip edilebilir.

Endekslerde Düzeltme İhtimali…

Yaklaşık iki aydır devam eden endekslerdeki yükseliş seyri önemli hedeflere ulaşmış durumda. Kısa vade de SP500’de 2040-2050, Daxta ise 10000-10100 önemli direnç aralığı olarak yer alıyor. Kısa vade de fiyatların bu bölgeleri aşamaması halinde düzeltme süreciyle karşı karşıya kalabiliriz. Sp500’de 2020 seviyesinin kırılması geri çekilme için önemli bir sinyal olarak takip edilebilir. Bu seviyenin aşağı geçilmesi halinde 2000-1970 destekleri sırasıyla takip edilmeli. Dax’ta ise 9850-9700-9500 destek seviyeleri izlenebilir. Ancak endeksler üzerinde orta ve uzun vadeli sinyaller yükseliş seyrini desteklediğinin altını çizelim. Özellikle belirttiğimiz direnç bölgelerinin aşılması kısa vade de trendleri güçlendirecektir.

Kerem Muçe - İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)