E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeksler için olumlu hava---

Endeksler için olumlu hava

Endeksler için olumlu hava
13 Nisan 2016 - 08:39 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler piyasalardaki gelişmeleri değerlendirdi

Dün akşam ABD ve Avrupa piyasalarında iyimser bir kapanış görülürken, bugün de endekslerin güne pozitif başladığını belirtebiliriz. Bunda iki faktör önemli. Bunlardan biri petrol diğeri ise Çin faktörü. Öncelikli olarak dün akşam Rus haber ajansı İnterfax’ın yapmış olduğu Suudi Arabistan-Rusya’nın petrol üretimini dondurma konusunda anlaşma gerçekleştirdiği haberi önemliydi. Hatırlanacağı gibi İran, petrol üretimini dondurmaya katılmayacağını açıklamış en azından 4 milyon varillik üretime ulaşması gerektiğini belirtmişti. İran’ın bu açıklamalarının ardından Suudi yetkililerde üretimi dondurma anlaşmasına İran dahil olmadıkça katılmaycaklarını belirtti. Henüz devletler tarafından doğrulanmasa da DOHA öncesi Suudiler ikna olmuş olabilir. Özellikle Fitch’in Suudi Arabistan’ın notunu indirmesi ve görünümü negatifte tutması, ülkenin mali durumunun kötüye gittiğinin önemli bir göstergesi. Bu yüzden mutlak bir süreçte Suudilerin yüksek petrol fiyatlarına ihtiyacı olduğunu belirtmek yanlış olmaz. Bu yüzden petrol fiyatlarında gerçekleşen güçlü yükseliş, önümüzdeki dönemler için büyüme rakamlarına pozitif katkı sağlayabilir. Dolaylı olarak da büyümenin olacağı bir beklenti de endekslerde genelde yükselişe geçer. Bu yüzden Hem Avrupa hem de ABD borsalarında olumlu bir hava hakim. Ayrıca sabah saatlerinde Çin ihracat rakamlarının (Açıklanan:%11.5, Beklenti%2.5, Önceki:-%25.4) yeniden yükselişe geçtiğini gösteren ekonomik verilerin açıklanması da olumlu karşılandı. Çin riskinin en azından bu sene için azalacağının sinyallerinin alınmaya başlanması küresel piyasalar için olumlu.
Teknik olarak baktığımızda ise Dax endeksi , günlük grafiklerde önemli bir dip oluşturmuş olabilir. Bir süredir 9500-9800 aralığında dalgalanan fiyatların, yeniden 9800 üzerinde kapanış yapması olumlu. Fiyatların bu seviye üzerinde kalmaya devam etmesi haline öncelikli olarak güçlü 10100 direnci bir kez daha test edilebilir.

Kerem Muçe - İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)