E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeksin yönünü belirleyecek 6 hisse ---

Endeksin yönünü belirleyecek 6 hisse

Endeksin yönünü belirleyecek 6 hisse
11 Mayıs 2011 - 08:40 borsagundem.com

Bugün açıklanması beklenen 6 şirketin bilançoları endeksin yönünde belirleyici olacak

Yunanistan'ın yeni bir borç yapılandırmasına ihtiyaç duyabileceği söylentilerinin yanı sıra Avrupa'nın borç krizinin kötüleştiğine dair artan endişelerin borsalarda kurduğu baskıyı göz önünde bulundurarak IMKB-100 endeksinin bugüne 68.000 civarından başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Yunanistan'ın yeni bir borç yapılandırmasına ihtiyaç duyabileceği endişelerinin yanı sıra S&P'nin Yunanistan'ın kredi notunu iki kademe daha düşürüp görünümünü negatif olarak belirlemesinin Avrupa borsalarında yarattığı satış baskısı dün ABD borsalarının açılışında kendini hissettirdi. Buna karşılık, Goldman Sachs'ın “emtialarda yaşanan düzeltmenin ardından fiyatlarda yeni bir rallinin başlayacağını ve global arzın sıkılaşmaya devam etmesine bağlı olarak 2012'de fiyatların bu yılki zirveleri aşacağını öngördüğünü” söylemesi günün ilerleyen saatlerinde emtiaların tekrar yükselmesine, bu durumun petrol ve enerji hisselerine getirdiği alımlar ise ABD borsalarının dünü artıda tamamlamasına neden oldu. Bu sabaha geldiğimizde ise, Avrupa'nın borç krizinin kötüleştiğine dair artan endişelerinin euro üzerinde düşüş yönünde kurduğu baskı, S&P'nin Yunanistan'a yönelik not indiriminin ardından Moody's'in de olası bir indirim için izlemeye alması, Asya Pasifik borsalarının yataya yakın seviyelerde seyretmesine yol açıyor.
Önemli bir veri akışının bulunmadığı dün Yunanistan'a yönelik kaygılar ve Citigroup'un Türkiye için tavsiyesini düşürmesi, IMKB-100 endeksinin günü %0.4 değer kaybıyla tamamlamasına sebep oldu. Bugünün gündemine baktığımızda ise, yine düne benzer şekilde önemli bir makro veri akışının bulunmadığını görmekteyiz. Buna karşılık, Avrupa'nın borç sorununa ilişkin sıkıntılar, Yunanistan'ın yapacağı bono ihalesi, Hazine'nin yapacağı 21 ay ve 5 yıl vadeli tahvil ihaleleri ve gün içinde yayınlanması beklenen AEFES, BIMAS, ENKAI, HURGZ, VAKBN, YKBNK'ın bilançoları IMKB'nin yönünü belirleyecektir. Dün Avrupa borsalarına gelen satışların bir ara hızlanmasına rağmen IMKB'nin gösterdiği direnci göz önünde bulundurarak gösterge endeksin bugünü artıda kapatmak isteyeceğini tahmin ediyor ve bu durumun özellikle bugün gelecek banka bilançoları ile sağlanmaya çalışılacağını öngörüyoruz.
Destekler: 67.300, Dirençler: 68.200 - 69.000 - 70.000 - 71.000
Bugünkü Hisse Önerilerimiz
TKFEN, TOASO, YKBNK 
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)