E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeksin 78.500'in üstünde tutunması önemli---

Endeksin 78.500'in üstünde tutunması önemli

Endeksin 78.500'in üstünde tutunması önemli
08 Temmuz 2014 - 08:46 borsagundem.com

Haftanın ilk işlem gününde BIST 100 endeksinde tepki alımları ile iyimser hava hakimdi..

''BIST 100 endeksi haftanın son işlem gününde 78.995-77.255 seviyeleri arasında işlem görerek günü yüzde 1.83 değer kazanarak 78.951 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 2.64 değer kazanırken, sanayi endeksi ise yüzde 0.83 değer kazandı.

Dün Euro Bölgesi’nde Almanya ve İspanya sanayi üretim verileri takip edildi. Aylık bazda yüzde 0,2 artması beklenen Almanya sanayi üretimi Mayıs'ta yüzde 1.8 gerilerken, Nisan ayı rakamları yüzde 0.3 düşüş olarak revize edildi. Gündeme konu olan diğer bir veri İspanya sanayi üretiminin de beklentileri karşılayamadığı görüldü. Haftanın ilk işlem gününde Avrupa borsaları, güne düşüş ile başlarken, gün boyu satıcılı seyrin hakim olduğu Avrupa borsaları günü düşüş ile tamamladı. Bugün Euro Bölgesi’nde 16.2 milyar Euro fazla vermesi beklenen Almanya ticaret dengesi ve 4.25 milyar Euro fazla vermesi beklenen Fransa ticaret dengesi verileri  takip edilecek.

Geçtiğimiz haftayı oldukça hareketli geçiren ABD’de dün de piyasaların seyrini etkileyecek bir veri akışı gündemimizde yer almıyordu. Geçtiğimiz hafta rekor yükselişlere tanık olan ABD borsalarında haftanın ilk işlem gününde yükselişlerin yerini düşüşlere bıraktığı görüldü. Bankaların FED faiz artış tahminlerini öne çekmeleri söz konusu düşüşlerde en önemli etkendi. Bugün is ABD’de önemli bir veri akışı olmamakla birlikte FOMC üyelerinden Kocherlakota’nın konuşması izlenecektir.

Haftanın ilk işlem gününde, yurt içinde güne başlarken bankaların FED faiz artış tahminlerini öne çekmelerinin etkisiyle sabah saatlerinde Dolar/TL’de görülen yükseliş denemeleri BIST 100 endeksinin açılışında negatif seyir ile karşılaşmamıza neden oldu. Gün içerisinde bir yandan gelişmekte olan ülkelerin piyasalarında görülen pozitif seyir dikkatleri çekerken, bir yandan BIST 100 endeksinde görülen tepki alımları endeksin yönünü pozitife çevirdi. Dün yurt içinde, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), mayıs sonu itibarıyla Türk Bankacılık Sektörünün Konsolide Olmayan Ana Göstergelerini açıkladı. Bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, mayıs ayı sonu itibarıyla 2013 sonuna göre yüzde 3,6 artarak 1 trilyon 794 milyar 824 milyon liraya ulaştı. Söz konusu rapor sonrası, özellikle bankacılık endeksinde görülen yükselişlerin ve gevşeyen tahvil faizlerinin etkisiyle BIST 100 endeksindeki olumlu havanın gün içerisinde hakim olduğu görüldü. Bugün yurt içinde yıllık bazda yüzde 4.0, aylık bazda ise yüzde 0.2 artması beklenen sanayi üretimi verisi öne çıkmakta olup, olumlu veri akışının görülmesi BIST 100 endeksindeki iyimser havanın destekleyicisi konumunda olacaktır.

Dün tepki alımları ile karşılaşan BIST 100 endeksi günü 78.951 seviyesinden tamamlarken, bugün için endeksin 78.500 seviyesi üzerinde tutunması  önem arz etmektedir. Endeksin 78.500 seviyesi üzerinde tutunması durumunda alıcılı seyrin devam edebileceğini ve 79.500 ile 80.000 seviyelerinin hedeflenmesi beklenilebilir. Endeksin 78.500 seviyesinde kalıcılık sağlayamayıp bu seviyeden gevşemesi durumunda 77.500 ve 76.000 seviyeleri destek seviyeleri olarak izlenebilir. 78.500 seviyesi dikkatle takip edilecek olup yurt içinde sanayi üretimi verisi öne çıkmaktadır. ''
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)