E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks 73 bin 500 desteğine çekilebilir---

Endeks 73 bin 500 desteğine çekilebilir

Endeks 73 bin 500 desteğine çekilebilir
19 Ağustos 2015 - 08:51 borsagundem.com

Borsa İstanbul siyasi gerilim nedeniyle düşüşünü sürdürebilir

Bugün günden oldukça yoğun TCMB’nin ekonomistlerle toplantısı var. TCMB bugün zaman tablosunu çok net olarak açıklamalı, muğlak kombinasyonlar olmamalı, rezerv konusuna değinmeli, yabancıların artık o neydi bu neydi ye kafa yormaları için hikayemiz kalmadı.
Sonrasında Cumhurbaşkanımız muhtarlarla buluşuyormuş, seçim sürecini ögrenebiliriz nasıl kim ne zaman sorularının cevaplarını sayın cumhurbaşkanımız verebilir.
Ve günün kapanışı FED; dudley çin konusunda daha çok erken dedi, iç ekonomiye bakacaklar orada işler yolunda, güçlü dolar büyüme ilişkisi normal, düşük emtia enflasyon etkisi ne durumda ücretlerle ilişkilendirilmeye bakarız, istihdam da rahatlar zaten,
Çin'in yuana müdehalesi ımf sdr sepetine girmek kambiyo rejimini serbestleştirmek yapılıyor, Çin ekonomisi ve kredi piyasası görünen yüz ama ana hedef IMF sepetinde yer almak.
Siyasi belirsizliğin yanında bir de TCMB’nin karmaşıklığı eklenince güçlenen dolar sonucu dolar/tl 2,90 seviyelerine kadatr yükseldi. Belirsizlik ortamının devam edecek olması ( seçim süreci) Merkez’in rezervlerinin tartışılacak olması, DTH’ların çözülmemesi, faizlerdeki yükseliş dolar/tl’nin destek alarak yukarı trendinin devam etmesini bekliyoruz.
BIST-100 dolar bazlı üçlü destek seviyelerinde ama yukarı atacak bir hikaye yok, zaten yükseliş denemelerinde hep işlem artıyor ama satış yönünde desteklerimiz 75,500- 75,000 ve 73,500 seviyelerinde, dirençler ise 76,800 -77,100 de.

Turkish Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Ali Sarıkaya20 Ağustos 2015 08:49

    Bistte yavaş yavaş tepki alımları başlayacaktır.1 kasımda tekrar seçime gidilmesi tekrar beklentiler oluşturacaktır borsada ralli bekliyorum. (al-sat tavsiyesi değildir)