E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriEn tatsız halka arz---

En tatsız halka arz

En tatsız halka arz
27 Mart 2014 - 04:44 borsagundem.com

Candy Crush, halka arzın ilk gününde yatırımcılarına yüzde 15.2 kaybettirdi

Dünyanın en popüler oyunu Candy Crush’ın yaratıcısı İrlandalı King Saga New York Borsası’nda halka arzını gerçekleştirdi.

22.50 dolar olarak belirlenen halka arz fiyatıyla 7.6 milyar dolar piyasa değerine sahip olduğu tahmin edilen şirket 22.2 milyon adet hisseyi açılış fiyatından satmayı başardı. 500 milyon doları kasasına koyan şirketin hisseleri ardından hızla geriledi ve yüzde 15.2’lik değer kaybıyla 19.06 dolara kadar düştü. Şirkete belirlenen 7.6 milyar dolarlık değer Türk sanayisinin iki dev şirketi Erdemir ve Tüpraş’ın da üstünde bulunuyor. Tüpraş’ın piyasa değeri 4.9, Erdemir’in değeri 4.1 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

97 MİLYON KULLANICI

Farklı renkli şekerlerle oynanan ve 500’ün üzerinde bölümüyle bağımlılık yaratan Candy Crush King Saga’nın kıymetlisi. 97 milyon günlük aktif kullanıcısı bulunan Candy Crush’ın King Saga’nın gelirlerinin yüzde 78’ini oluşturduğu belirtiliyor. Her oyuncunun hayatında bir kere mutlaka 1 dolarlık bir harcama yaptığı Candy Crush’ın yanı sıra King Saga’nın Farm Heroes Saga ve Bubble Witch Saga adlı oyunları da bulunuyor. Bu iki oyunun günlük aktif kullanıcısının ise 20 milyon olduğu kaydediliyor. Şirketin değeri Moldova, Nijer, Kırgızistan ve Monako gibi ülkelerin ekonomik büyüklüklerinin üstünde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aliveli..27 Mart 2014 10:34

    demek aynı şey onlardada olabiliyor..yok derinmiş yok sığmış...eğer niyet kötüyse heryer aynı..piyasacılar yani buişin kumarbazları ne isterse o olur...

  • yng27 Mart 2014 05:17

    Umarım bu örnek bizim yatırımcılara da bir ders olur bu senetleri alan şahıslar aynı günmü zararına satıyor da bu hissenin fiyatı geri geliyor hep söylerim bu işlerde bir bit yeniği var bunu çözen varsa bilgilerini paylaşsın .Halka arz mı kesinlikle katılmam bunun örnekleri çokda takip edenler bilir