E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Google, Microsoft, Skype ve Twitter’ın 2012 şeffaflık raporlarından alınan bilgiler ışığında hazırlanan listeye göre Türkiye, en çok kullanıcı verisi isteyen ülkeler arasında beşinci sırada yer alıyor.
Twitter’ın 2012 şeffaflık raporuna göre hükümetler arasında en çok tweet sildirme talebi de Türkiye’ye ait.
Microsoft’un 2012 şeffaflık raporuna göre de en çok kullanıcı bilgisi isteyen yine Türkiye olarak karşımıza çıkıyor.
Reuters, internet şirketlerinin 2012 şeffaflık raporlarından yola çıkaran yeni bir istatistik yayınladı. İstatistikte Google, Microsoft, Skype ve Twitter’dan talep edilen kullanıcı verisi oranları karşılaştırılıyor. İstatistiğe göre Amerika hükümeti 2012 yılında bu şirketlerden 30 binden fazla kullanıcı verisi talep etmiş. Talep ettiği şirketler arasında büyük farkla Google en başta geliyor. Amerika’yı listede sırasıyla İngiltere, Fransa ve Almanya izliyor. Bu üç ülkenin de en çok kullanıcı verisi talep ettiği şirket Microsoft. Listenin 5.sırasında ise Türkiye var. Türk hükümeti 2012 yılı içinde internet şirketlerinden kullanıcıların özel verilerini talep eden 5.ülke. Bu taleplerin çoğunun da karşılandığını belirtmekte fayda var. Türkiye’nin en çok Microsoft’tan veri toplamaya çalıştığını istatistikte açıkça görüyoruz. Talep ettiği kullanıcı veri sayısı ise 15 bin civarında.
Geçtiğimiz hafta çıkan NSA skandalı ile Amerika’nın PRISM adı verilen bir sistemle içinde Google, Facebook, Apple gibi şirketlerin bulunduğu 9 teknoloji devinden kullanıcı bilgisi sızdırdığı ortaya çıkmıştı. Bu çok gizli rapor The Guardian’da yayınlanmış ve tüm Amerikalılar olaya büyük tepki göstermişti. Raporu basına veren Edward Snowden de kimliğini gizlemeyip raporun iç yüzünü yine basınla açıkça paylaşmıştı. Teknoloji devleri ise bilgi sızdırdıklarını kesin bir dille yalanladılar. Özel bilgilerine devletin eriştiği iddiasıyla zor günler geçiren Amerikalılar, Reuters’in raporunda da görüldüğü gibi sürekli internet üzerinde kontrol altında tutulmaya çalışılıyorlar.
Gezi Parkı direnişi sırasında sosyal medyanın ve tüm internet kaynaklarının yoğun bir şekilde kullanılması da Türkiye’de ard arda gelen Twitter gözaltıları ile sonuçlandı. Bir sosyal medya ceza yasasının da gündemde olduğu bu günlerde hükümetin kişilerin özel yazışmalarına ve kişisel verilerine ulaşmak için yine bu internet devlerine başvuracağını açıkça gösteriyor.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (16:23)