E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEmtia ve döviz piyasasında son durum---

Emtia ve döviz piyasasında son durum

Emtia ve döviz piyasasında son durum
15 Ağustos 2016 - 08:34 borsaningundemi.com

Işık FX; oldukça hareketli bir hafta olacağını, kurdaki yaşanabilecek oynaklığa hazır olmak gerekitiğini belirtti

İçeride yaşanan olumlu hava ile birlikte güçlenen TL varlıkların bu haftaki performansı oldukça dikkatle izlenmeli. Güne işsizlik verisi ve bütçe dengesi ile başlayacağız. Bu haftanın ana konusunu ise FITCH'ın 19 ağustos tarihinde vereceği not değerlendimesi oluşturacak. Yurtdışında ise, ABD'de enflasyon verisini ve Temmuz ayı FOMC tutanaklarını takip ediyor olacağız. Görüntü itibariyle oldukça hareketli bir hafta bizleri beklerken, kurdaki yaşanabilecek oynaklığa hazır olmamız gerekiyor.

Altın tarafında ise kararsız seyir devam ediyor. ABD 10 yıllık getirilerinin zayıf performansı geçen haftanın son işlem gününde perakende satışlar ve ÜFE verisinin sönük performansı sonrası derinleşse de, altın fiyatlarının yükselişi sınırlı kalıyor. Adeta güç toplama çabasında diyebiliriz. 1330-1335 bölgesinden destek bulan ancak yükselişleri 1355 seviyesinde zayıflayan ons altının bu haftaki ABD verilerinden sonra, yönünü belirleyeceğini düşünüyoruz. Bir momentum kaybı olduğunu düşündüğümüz altının fiyatlarının performansı bu haftanın ana konusunu oluşturabilir.

Asya seansında takip edeceğimiz Japonya verileri ise, küresel ekonominin gidişatına yönelik önemli sinyaller verecektir. Büyüme rakamları ve sanayi üretimi gibi önemli verilerin açıklanacağı gün içerisinde zayıf gelebilecek veriler negatif faiz ortamını ve rekor teşviklerin performansını yeniden sorgulamamıza neden olabilir.

Petrol fiyatlarındaki gündeminde ise, 26-28 Eylül tarihleri arasında Cezayir'de yapılacak olan Uluslararası Enerji Forumu toplantısı var. Suudi yetkilerin yaptığı son açıklamada petrol fiyatlarının daha yüksek seviyede olması gerektiğine dair açıklamalar son dönemde fiyatlamaların yeniden yukarı yönlü gerçekleşmesine neden olmuştu. Ancak İran'ın henüz toplantı konusunda açıklamalarını dinlemedik. Ambargonun kaldırılması sonrası üretimine hız kesmeyen İran'ın bu bakış açısına vereceği cevap ve toplantı konusunda yapacağı değerlendirmeler petrol fiyatlarının yönünü belirleyecek önemli gelişme olacağıını söyleyebiliriz.

GBPUSD
Paritenin zayıf ABD verilerine rağmen güç kaybına devam ettiğini görmekteyiz. Faiz indirimlerinin devamının gelebileceğini ifade eden İngilizlerin şuan için planları dahilinde Sterlin'de zayıflama usul usul devam ediyor. Hafta itibariyle enflasyon datalarını takip edeceğimiz İngiltere ekonomisinin ise, gidişatına dair önemli sinyaller alabiliriz ve Sterlin'de oynaklık artabilir. Gün itibariyle ise, önemli bir gelişme takip edilmeyecek. Teknik fiyatlamaların yeniden gün yüzüne çıkabileceğini düşündüğümüz paritede 1.3000 altında zayıf görüntü devam edebilir diye düşünüyoruz. Geri çekilmelerin devamı halinde 1.2900 altında 1.2860-1.2805 seviyelerini takip edebiliriz. Yukarı yönlü hareketlerde 1.2975-1.3000 seviyelerini takip etmeye devam ediyor olacağız.

USDTRY
Geçtiğimiz hafta başından bu yana kuvvetlenen TL, Cuma günü ABD'den beklentinin altında gelen perakende satışlar ile 2.9460 seviyesini gördü. Haftayı 2.95'in üzerinde kapatan kurda bu hafta, ABD'den geleecek enflasyon verisi önemli olacak. Yarın açıklanacak enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde gelmesi durumunda kurda yükseliş görülebilir. Kurda 2.95'in altında 2.9360 seviyesine doğru geri çekilme olabilir. Yükseliş için ise 2.98-3.00 TL bölgesinin geçilmesi gerekiyor. Endeks tarafında ise 78 bin 300 seviyesinin altında satış baskısı 77 bin seviyesine doğru geri çekilme görülebilir. 78 bin 300'ün üzerinde yeniden atmamız durumunda ise 80 bin görülebilir. Gram altında iser 125 Tl önemli destek.

EURUSD
Cuma günü Almanya'dan beklentilerin çok üzerinde gelen büyüme rakamlarına euro bölgesi verileri ayak uyduramadı. Euro bölgesinde büyüme %1.6 ile beklentileri karşılarken sanayi üretimi beklentilerin altında kaldı. Paritede yön ABD'den gelecek enflasyon rakamları ile belirlenecek. Çarşamba günü açıklanacak tutanaklarda ise Temmuz toplantısında yapılan açıklamalardan çok farklı bir söylem beklenmiyor. Paritede 1.1270 önemli bir direnç. Bu seviyenin altında satış baskısı devam edebilir.. Cuma günü ABD'den beklentinin altında perakende satışlar sonrası paritede 1.12'nin üzerinde kalıcılık sağlanamadı. 1.1130 desteğinin altında satış baskısı hızlanabilir. Daha aşağıda ise 1.1060 önemli destek olarak karşımıza çıkıyor.

ALTIN
Haftanın son işlem gününde kötü gelen ABD verileriyle birlikte yükselişe geçen değerli metal bu yükselişini kapanışa kadar sürdüremeyerek 1356 seviyesine kadar yükseldiği günü satıcılı bir şekilde 1336 dolar seviyelerinden kapattı. Bugün ise ABD tarafından açıklanacak New York Empire State İmalat Endeksi verisi altında hareketliliğe neden olabilir. Teknik olarak baktığımızda ise her ne kadar son iki haftada yükseliş ivme kaybetse de altının yükseliş trendi içerisindeki hareketinin devam ettiğini görüyoruz. Son iki günlük geri çekilmeye rağmen bu düşüşler alım fırsatlarını beraberinde getirebilir. Bu geri çekilmelerde ilk destek 1328 dolar seviyesinde bulunurken bu desteğin aşılması durumunda hareket 1315'e kadar devam edebilir. Bu seviyeden gelecek ttoparlanmalarda ise 1345 ve 1353 dirençleri takip edilmeli. Bir diğer değerli metal gümüşte de altına benzer görünüm devam ediyor. Son iki günlük düşüş ile birlikte 20 Dolar seviyesinin altına gerileyen değerli metalde ilk destek 19,50'de bulunurken bir sonraki destek 19,30 dolar seviyesinde. Toparlanmalarda ise 19,95 ve 20,20 dirençleri takip edilebilir.

BRENT PETROL
Haftanın son işlem gününde yukarı yönlü hareketine devam eden brent petrol yükselişini üst üste ikinci güne taşımış oldu. Eylül ayında düzenlenecek olan Uluslararası Enerji Konferansına yönelik beklentiler sebebiyle yükselişini sürdüren brent petrolde, yeni bir üretim sabitleme beklentisinin oluşması durumunda bu yükseliş hız kazanabilir. Teknik olarak ise yükselişin devamında 47,60 direnci ilk önemli seviye, bu seviyenin aşılmasıyla birlikte yukarı yönlü hareketin bir sonraki hedefi 48,30 dolar direnci olabilir. Yükseliş sonrasında gelebilecek düzeltme hareketlerinde ise ilk destek 46,50 dolar seviyesinde bulunuyor. Bu deesteğin kırılması durumunda ise geri çekilmenin bir sonraki durağı 45,80 desteği olabilir.


 Işık FX Araştırma Departmanı
 Işık Menkul Değerler A.Ş.

Fitch Türkiye'nin notunu kırar mı

 

Petrolde yükseliş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)