E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEmtia ve döviz cephesinde neler var---

Emtia ve döviz cephesinde neler var

Emtia ve döviz cephesinde neler var
11 Temmuz 2016 - 08:36 borsaningundemi.com

Işık FX, emtia ve döviz piyasalarını yorumluyor

Geçtiğimiz haftanın merakla beklenen verisi tarım dışı istihdamdı. Veri beklentilerin çok üzerinde 287K olarak açıklandı. Geçtiğimiz dönem verisinin 38K olarak gerçekleştiğini biliyoruz. Verizon firmasındaki grev nedeniyle karamsar bir veri olduğu düşünülen Mayıs ayı rakamında da revize yapıldı. Fed komite üyelerinin işgücü piyasalarına ne kadar çok güvendiklerini önceki dönem tutanaklarından rahatça hatırlayabiliriz. Piyasalar bu güvenin boşa olduğuna kendini inandırmaya başlamışken beklentileri aşan tarım dışı istihdam bu düşüncenin üstesinden gelmişe benziyor. Ortalama saatlik kazançlarda yüzde 0.1'lik bir yükseliş yakalanırken işsizlik oranında da yeniden yüzde 4.9'a yerleştik.

Brexit'in yaratacağı sorunları tam anlamıyla algılamadan Fed'in faiz artırımına gitmesi zor. İngiltere'nin piyasalara sunduğu mucizevi bir plan da olmadığını bir kenara yazarsak faiz artırımı için bir süre daha beklememiz gerekebilir. Yeni haftaya Kansas City Fed Başkanı Esther George'un yapacağı açıklamalar ile başlangıç yapacağız. Üyelerin özellikle Brexit sonuçları hakkında karamsar yorumlarda bulunması piyasalar tarafından sürecin zorlu ve yorucu geçeceği şeklinde yorumlanabilir.


EURUSD
Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam rakamlarının ardından piyasalarda hareketlilik durulmaya başladı. Veri ile birlikte 1.10 seviyelerini test eden baskı bu seviyenin üzerinde kalmayı başararak yeni haftaya 1.1050 seviyesine yakın bir açılışla yaptı. 1.1020 ve 1.1000 seviyelerinin hala daha önemli destekler olduğunu ifade etmeliyiz. Olası satış baskısının engelle karşılacağı ilk seviyeler bu şekilde gözüküyor. Yeni haftanın ilk işlem gününde veri akışı oldukça zayıf. Avrupa tarafından eurogroup toplantısı ve Kansas City Fed Başkanı Esther George'un yapacağı açıklamalar volatiliteyi artırabilir. Yükseliş hareketi kendine yeni bir fırsat bulması halinde takip edeceğimiz yegane seviye 1.1100 olacak. Eğer hareketlilik bu seviyenin üzerinde kalmayı gözüne kestirebilirse paritedeki bir sonraki hedeef 1.1150 olabilir.

ALTIN

Altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Haftanın son işlem gününde de altının yukarı yönlü hareketine devam ettiğini gördük. Cuma günü ABD'den açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklenti olan 175 binin çok üzerinde 287 bin olarak açıklanmasıyla hızlı br şekilde 1335 dolar seviyesine kadar gerileyen değerli metal bu seviyede kalıcı olamayarak tekrar yükselişe geçti ve haftayı 1366 dolar seviyelerinde kapattı. Bugün ise FOMC üyesi George'ın konuşması istihdam verisi sonrasında yapacağı değerlendirme ile birlikte altın fiyatlarında hareketliliğe neden olabilir. Teknik olarak ise altında yükselişin devamında 1375 Dolar seviyesi oldukça önemli olacak 1375'in aşılması durumunda hareketin bir sonraki direnç seviyesi olan 1385'e kadar devam ettiğini görebiliriz. Olası geri çekilmelerde ise 1358 ve 1350 destekleri oldukça önemli olacak. Gümüşte ise yeniden 20 doların üzerindeyiz. 20.70 ve 21.10 seviyeleri yükselişe engel olabilecek dirençler. Geri çekilmelerde ise 19.60 destek görevini yerine getirmeye devam edebilir.

USDTRY

Geçtiğimiz günlerde Rusya ile ilişkilerimizin normalleşmeye başladığını takip etmiştik. Hala daha bazı kısıtlamaların yürürlükte olduğu iki ülke arasındaki buzlar erimeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde satış baskısı ile karşılaşılan paritede 2.90 seviyesine yakın seyir devam ediyor. Düşüşün devam etmesi halinde gün içi desteklerimiz 2.8850 ve 2.8700 olabilir. Eğer hareketlilik yeniden kendini 2.90 seviyesinin üzerine atmayı başarırsa 2.9150 - 2.9200 aralığının üzerindeki kapanışlar bizler için önemli olacak. Bu aralığın üzerinde kalabilirsek paritedeki hedef tekrardan 2.9500 seviyesi olabilir. Yurtiçi gündeminin sakinleştiği şu günlerde fiyatlama biraz daha ABD cephesinden gelecek verilere kaymış durumda.

GBPUSD
Brexit'in ardından İngiltere'de sular durulmuyor. Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan Londra'nın tüm ülke vergilerinin üçte birini karşıladığını ifade ederek kent özerkliği fikrine atıfta bulundu. Geçtiğimiz hafta İngiltere Maliye Bakanı'nın ülke ekonomisinin Brexit sürecini başlatmaya hazır olmadığını ifade ettiğini takip etmiştik. Yeni haftada ise İngiltere Merkez Bankası'nın vereceği toplantı kararı piyasaların ilgi odağında olacak. Carney geçtiğimiz konuşmalarında bankanın faiz oranı indirimlerine veya da yeni varlık alımlarına gidebileceğini belirtmişti. Paritede ise 1.30 seviyesine yakın seyir sürüyor. 1.2880'in kısa vadeli destek konumuna geldiği paritede 1.2800 kuvvetli bir görünüme sahip. Yükseliş hareketinin devam edebilmesi içinse 1.3000 seviyesinin üzerinde kalmamız gerekiyor. Gelişmenin devamında 1.3150 seviyesi yükseliş hareketinin hedefi haline gelebilir.

BRENT PETROL
Petrol fiyatlarında son derece hareketli bir haftayı geride bıraktık. Brent petrol 50.45'ten başladığı haftayı inişli çıkışlı bir hareketten sonra 46.55 seviyesinden kapattı. Sert satış hareketi ABD haftalık ham petrol stoklarının beklentilerin altında azalması ile başladı. ABD'de bir öncekki hafta 4,05 milyon gerileyen haftalık petrol stokları, geçen hafta 2,22 milyon varil azaldı. Söz konusu verideki azalışın, hem bir önceki haftanın hem de piyasa beklentilerinin altında kalması ise petrol fiyatlarında sert düşüşü beraberinde getirdi. Yükselen trendin kırılması ile bu hafta da satış ağırlıklı bir görünüm takip edebiliriz. Gün içerisinde 46.00 seviyesi aşağı yönlü geçilirse takip edeceğimiz ilk destek 45.70 olacak. Buranın altında satışlar, 45.00-44.60 aralığına kadar devam edebilir. Toparlanmalarda ise öncelikle 47.00'nin üzerinde kapanışlar görmemiz gerekiyor. Buranın üzerinde 47.35 ve 47.75 takip edilmesi gereken direnç seviyeleri.

 Işık FX Araştırma Departmanı
 Işık Menkul Değerler A.Ş.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 11.07.2016

 

Piyasalarda iniş çıkışlar etkili olacak

 

Borsada boşluk kapanır

 

Altın yükselişini sürdürüyor

 

Petrol fiyatları karışık seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)