E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
İstanbul'da Rusya ve Ukrayna temsilcileri arasında gerçekleştirilen görüşmelere katılan Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin, Kiev ve Çernigiv yönlerinde askeri eylemlerini azaltmaya karar verdiklerini açıkladı.
Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak da müzakere sonuçlarının liderler seviyesinde bir görüşme yapılması için yeterli olduğunu ifade etti.
Müzakerelerden gelen haberlerin barış yolunda iyimserliği artırmasıyla dünya genelinde pay piyasalarında yükseliş eğilimi güçlenirken, bu gelişmeler emtia piyasalarındaki yükseliş baskısını da sınırladı.
Avrupa Birliği (AB) ile ABD'nin Rusya'ya uygulanan yaptırımların etkinliğini artırmayı ve bunlardan kaçınma yollarını kapatmayı görüşmesi sonrasında emtia fiyatlarında bugün yükselişler görülse de bu yükselişler haftalık düşüşün önüne geçemedi.
Brent petrolün varil fiyatı, dün 102 dolara kadar geriledikten sonra kayıplarının bir kısmını telafi ederek 110 dolar seviyesinde dengelenmesine karşın bu hafta kayıpları yüzde 5,5'e yaklaştı.
Brent petrol fiyatlarının düşüşünde ayrıca artan Kovid-19 vakaları karşısında Çin'in Şangay kentinde sokağa çıkma yasağının devreye alınması da etkili oldu.
New York Ticaret borsasında işlem gören doğalgaz fiyatları bu hafta yüzde 4'ün üzerinde değer kaybederek 5,34 dolar seviyelerine geriledi.
Hava sıcaklıklarının artacağına ve doğalgaz talebinin azalacağına yönelik öngörüler de doğalgaz fiyatlarındaki düşüşe neden olan önemli faktör olarak öne çıktı.
Chicago Ticaret Borsası'nda işlem gören buğday fiyatları geçen hafta yüzde 3'ün üzerinde artış kaydetmesine karşın son gelişmelerle birlikte bu hafta kayıpları yüzde 8'in üzerine çıktı.
Buğday, müzakerelere ilişkin olumlu gelişmelerle birlikte dün 2 Mart'tan bu yana ilk defa 10 doların altına inerek 9,72'ye kadar geriledikten sonra tekrar 10 doların üstünde dengelendi.
Chicago Ticaret Borsası'nda işlem gören mısırda yüzde 2,5'in, soya fasulyesin de yüzde 3,5'in üzerinde kayıp yaşandı.
Analistler, Rusya ve Ukrayna'nın önemli hububat üreticileri ve aynı zamanda ihracatçıları arasında olduğuna dikkati çekti.
Kahvede yüzde 3, şekerde de yüzde 2 civarında düşüşler görüldü.
Ukrayna ile Rusya arasındaki görüşmeler ve petrol fiyatlarındaki düşüş, şeker fiyatlarında değer kaybına neden olurken, son dönemlerdeki ekonomik büyümeye yönelik endişeler kahve piyasasını olumsuz etkiledi.
Pazartesi günü yüzde 4'ün üzerinde yükselerek 1,4180 dolarla Mayıs 2011'den bu yana en yüksek seviyeye ulaşan pamuktaki kazançlar yüzde 1 seviyelerine geriledi. Pamuk'un libresi 1,3744 seviyelerinde dengelendi.
Bu hafta altında yüzde 1,7, gümüşte yüzde 2,6, paladyumda yüzde 5,5, platinde yüzde 1,3 civarında kayıplar gözlemlendi.
Analistler, Rusya'nın paladyum ve platin üretiminde önemli bir yerinin olduğunu belirtirken görüşmelere ilişkin iyimserlikle beraber arza yönelik endişelerin azaldığına vurgu yaptı.
Polonya, Rus petrolüne son vermeyi planlıyor
Tarım emtiaları kumar mı yoksa savunma yatırımı mı?
Merkez bankaları emtia sektörünü kurtarmayacak
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (14:49)