E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları'Emlak nereye Dow oraya'---

'Emlak nereye Dow oraya'

'Emlak nereye Dow oraya'
22 Temmuz 2013 - 08:36 borsagundem.com

Bugün ABD Haziran ayı 2.el konut satısları verisi 17.00’da açıklanacak olup, beklenti %1.7 artısla 5.27 - 5.74M seviyesinde

Tekstil Yatırım Tarafından Hazırlanan Günlük Bülten:
EMLAK NEREYE DOW ORAYA
Bugün ABD Haziran ayı 2.el konut satısları verisi 17.00’da açıklanacak olup, beklenti%1.7 artısla 5.27 5.74M seviyesindedir. 5.0M olarak gerçeklesmesi beklenen ABD Mayıs2.el konut satısları %4.2 artarak 5.18 milyon olarak gerçeklesmisti.
Hatırlayacak olursak Çarsamba günü açıklanan Nisan ayında 5 ayın düsükseviyesine gerileyen, Mayıs ayında %6.8 artısla 914 bin olan ABD konutbaslangıçları Haziran ayında 960 bin beklentinin altında 836 bin olmustu. 2012 Ağustostan beri en düsük, 11 ayın düsüğüydü. Bej Kitap raporuna göre, ABD ekonomisi emlaktan imalata kadar birçok sektörün desteğiyle mütevazı-ılımlı arasında büyümeyi sürdürmüstü. İmalat sanayii bir önceki rapora göre bölgeler içerisinde en fazla genislemeyi göstermisti.
Yarın TCMB faiz kararı açıklanacak olup, Cnbc-e anketine göre politika faizinde değisiklik beklenmemekle birlikte, üst bantta artırım beklentisi ağırlıklı olarak 50 baz puan, En yüksek beklenti 150 baz puan seviyesindedir.
Faiz koridorunu genisletici yönde ölçülü bir adım 23 Temmuz 2013 tarihli Kurultoplantısının gündemine alınacaktı.
MB 2011 yılı Ekim ayında gecelik faiz oranlarını borçlanmada %5’te sabit tutup, borç vermede ise %9’dan %12.5 düzeyine yükseltmisti.
GEN(E)RA(L)ECTRİC
NBC Universal’deki payını satması sonrası ilk çeyrekte 3.5 milyar dolar kar, hisse basına 0.34 dolar kar açıklayan dün ise 0.36 dolar kar açıklaması beklenen General Electric ikinci çeyrekte 0.30 dolar kar açıklarken, net kar 3.1 milyar dolar, gelirler 35.1 milyar dolar olarak gerçeklesti.
Jet motorlarına ve sondaj ekipmanlarına olan birikmis siparislerin rekor seviyeyeulastığı belirtildi.
PARASAL GENİSLEME
G-20’de parasal genislemenin olumsuz etkilerinin farkında olunduğu açıklandı. Büyüme ve istihdam artırıcı önlemler gerekli.Bankacılık reformu hızlanmalı. Parasal desteğin devamı uygun.
BDDK & BANKALAR
BDDK ile Bankalar Birliği, bankaların birçok kalemde aldığı ücret ve komisyonlarla ilgili
görüsüyor. Torba Kanunla, BDDK'ya bazı yeni yetkiler verilmisti.
TEKSTİL MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)