E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEmekliler bu haberi bekliyordu---

Emekliler bu haberi bekliyordu

Emekliler bu haberi bekliyordu
01 Eylül 2013 - 12:52 borsagundem.com

Promosyon almak için son dönemece giren emekliler heyecanla bekliyor

Yaklaşık 10 milyon SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisinin heyecanla beklediği promosyonda sona yaklaşılıyor. Memur-Sen'in toplu sözleşme görüşmelerinde masaya getirdiği promosyon ödenmesiyle ilgili konu Çalışma Bakanlığı'nda. Verilecek bir talimatla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) maaşları yatırdığı 22 banka ile pazarlık masasına oturarak emeklilerin hakkını savunacak.
900 LİRAYI BULACAK
Promosyon ödenmesiyle ilgili konunun, Ekim ayında yapılacak Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda netliğe kavuşması bekleniyor. Ardından bankalardan gelen teklifler incelenerek bir sonuca varılacak. Böylece memurlar gibi emekliler de, maaşlarının yatırıldığı bankalardan belli dönemler için promosyon parası alabilecek. Bankalar yıllık yaklaşık 104 milyar lira tutan emekli maaşlarını kullanıp, belli kazançlar elde ediyor.
Emeklilerin promosyon miktarı bankayla yapılan pazarlıkla belirlense de, bazı örnekler bulunuyor. Memurlar anlaşılan dönem için bürüt maaşlarının yüzde 60'ı kadar promosyon alıyor. Bu dönemler 2, ya da 3 yıllık olabiliyor. Para tek seferde ödendiği için de, toplu bir miktar olarak çalışanı memnun ediyor. Emeklilerin de ortalama bin 500 lira maaş aldığı düşünüldüğünde, alacakları promosyon miktarı 900 lirayı buluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kılıç01 Eylül 2013 22:35

    20 BİN TL MAAŞ ALAN VEKİLLERİMİZ GEÇİNEMİYOR TOPLAYIP VEKİLLERİMİZE HİBE EDELİM CEMİL AGANIN ÇİFTLİGİNDE YESİNDE BÜYÜSÜN VEKİLLER ,TIPIŞ TIPIŞ UYUSUN VEKİLLER

  • Hakediyoruz01 Eylül 2013 22:01

    Akp'ye oy veren hiç bir emekli ağlayamaz. Son 10 yılda Emekli, başbakanın verdiği % 2-3 zamla sürünüyor. Emekli hala bunlara oy veriyorsa, İnsan ne çekerse kafasından çeker. Herkes hak ettiği gibi yönetilir. Bu yüzden hiç kimse şikayetçi olmasın.

  • ÖZÜ VEDE SÖZÜ TEK.01 Eylül 2013 20:12

    Bana bak senin yaşınkaç bilmiyorum diyorsunya maaşlarınızı adgariücretten yatırılırken sesinizi çıkartsaydınız diyorsunya benzamanında çalışırken şikayet etmediğim işyeri kalmadı her gittiğimde ssk müdürlüğüne yazılı dilekçeler verdim hatta işyerinde şalışırken bile ssk dan müdürler geldiaraştırma yapıyoruz diye ama ozaman patron kedimi ceplerine üç kuruşu koydukları zaman onlarda bizleri görmemezlikten geliyorlar vede patrona şikayetin kimler tarafından yapıldığını ismimizlen beraner söyleyerek bizleride işimizden attırıyorlardı.şimdi diyorsunki neden asgariücretten çalışıpta gidip şikayet etmediniz diye sen önce gerçekleri insanlardan öğren ona göre yazılarını yaz.bak şimdiki hükümet döneminde halen asgariücretlerlen çalışanlar var ve hatta asgari ücretile aynı kefede emekli maaşıda alanlarvar şimdi burada suçlu kim çalışan kesimmi yoksa ülkeyi yönetmeye çalışan başbakan vede ekibimi soruyorum sana.senin tuzun kuru galiba eğer alttabakadaki yaşayan insanlar gibi iş bulamıyorsan her işte çalışacaksınki evine ekmeğini götüresin yoksa açkalırsın.ama bu yazdığın yazıya göre sana diyeceğim tekşey var allahtan dilerim asgariücretlen çalışma durumuna düşersinde bakalım ozaman kimi kime şikayet edeceksin ozaman anlarsın.bu yazılarım sana ağır gelmesin ancak bunları yaşayan vede çile çeken görür.

  • 3 kuruşa 5 köfte yok maalesef01 Eylül 2013 19:12

    arkadaşlar keşke zamanında patronlarınız aylıklarınızı asgari ücret gösterirkende sesinizi çıkarsaydınız şikayet etseydiniz.

  • ÖZÜ VEDE SÖZÜ TEK.01 Eylül 2013 17:38

    Osman kardeşdoğruyu söylüyorsun bende 900tl ya yakın bir maaş alıyorum insanlar görmedikçevede duymadıkçabu çıkan haberlere inanırlar diyeceklerki şunlara bak 1500 tl emekli maaşları var halende promosyon peşinde koşuyorlar diyecekler ama bilmezlerki 800tl ile 920arasında emekliler maaş alıyorlar sen devlet başkanı olarak bugün en düşük bir emeklinin maaşı 1500 tl olsun hiçbir emekli çalışmaz allah nekadar yaşamak için gün verdiyse o yaşayacağı günleri huzur içinde yaşayarak bu dünyayaveda eder eğer hükümet bizim içinde birşeyler yaptıysa onuniçinde dua eder.ama nerde o kafalar memleketin başına getirdiğimiz insanlar sadece kendi ceplerini doldurmaktan başka birşeyi düşünmüyorlar.ben istemezmiyim benimde evladımın ŞİLEPLERİ olsun ABD letlerinde eğitimlerini sürdürsün.amaonlar sadece bizlerin bu ülkenin başına getirdiğimiz insanlar için geçerli oluyor.ve ondan sonrada başlıyorlar BASKIYA baskıylan korkutarak birşeyler yapmaya peki sizler hiç ilerisini düşünmüyormusunuz acaba bizler yaşlandığımızda bu yaptıklarımızı bizlere vede çocuklarımıza çektirmezlermi diye hiçmi düşünmüyorsunuz bu insanların sayesinde buralara geldiniz neden onların seslerine kulak vermiyorsunuz bukadarmı zor.insanların istediği huzurlu bir şekilde yaşamak geçine bilecek ücretlerlen yaşam içinde hayata sarılmak.sayın erdoğan sen demedinmiki emeklilerbenimbaş tacımdır onları hiçbir zaman üzmeyeceğiz onların rahat vede huzurlu yaşamaları için devlet olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağızzaten emeklilerimizin kaçgünlük ömürleri varki bari o ömürlerinide huzurlu bir şekilde yaşasınlar bunları diyende sensin sayın başbakan.bir anda dilinimi yutttun hiçbir şeyi hatılamıyormuş gibi davranmaya başladın.

  • OSMAN01 Eylül 2013 14:57

    BU HABERI HER KIM YAPMISSA GALIBA UZAYDA YASIYOR OLMALI HANGI 1500 TL DEN BAHSEDIYORSUNBES 25 YIL BAG KURA PRIM ODEYENNIN ALDIGI AYLIK 900 TL INSAN ARASTIRMA ZAHMETINE KATLANIR

  • borsa kartalı01 Eylül 2013 13:12

    kurun kendi partinizi 10 milyon emekli az oy alırmı promosyono ihtiyacınız varmı

  • borsa kartalı01 Eylül 2013 13:10

    promosyon vereceğinize sgk kesintisini kaldırın sadaka istemiyoruz

  • enderr01 Eylül 2013 13:01

    resimdeki tiplere bak sanki başka emekli yok koysanıza emsan emeklisi şöyle subay veya mılletvekılı emeklısı falan hep aclıktan ölmüşleri koyuyorsunuz onları silkelesen cari acık kapanır bee...aldanmayın bence