E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Türkiye'de özellikle çalışan kesim, aylık kazancının büyük bölümünü fatura ödemek için harcıyor.
Özellikle büyükşehirlerde bu bedel daha da yükseliyor. Bir başka deyişle, nimet arttıkça külfeti de artıyor. Ancak faturalarını zamanında ödeyemeyen vatandaşların, gecikme cezasının yanısıra bir de “açma-kapama ücreti” alınması tepkilere yolaçıyor. Elektrik, su, doğazgaz, telefon ve internet hizmeti veren şirketler en çok borcunu geciktiren aboneleri seviyor. Çünkü bunlardan gecikme cezasının yanısıra, bir de “açma-kapama ücreti” alıyorlar. Gecikme cezasını ödeyen vatandaşı ikinci defa cezalandırıyorlar. Üstelik hepsi, açma-kapama bedelini üst kurulların belirlediği tarifenin en üst rakamından alıyorlar.
Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Hatice Saadet Kalyoncu, kamuoyunda gittikçe dikkat çeken ve tepkilere yol açan bu uygulamaların artık sona erme vaktinin geldiğini söyledi. Kalyoncu, ekonomik sebeplerle faturalarını zamanında ödeyemeyen tüketicilerden, gecikme cezası ile birlikte, fahiş miktarlarda 'açma-kapama' parası alınarak ikinci defa cezalandırıldığını söyledi. 2011'de, doğalgazda her üç aboneden birinin, elektrikte her dört aboneden birinin, suda her beş aboneden birinin, telefonda her 10 aboneden birinin, internette de her bin aboneden 35'inin faturasını geciktirdiğini açıklayan Kalyoncu, 2011'de sadece internet abonelerinin ödediği açma-kapama ücretinin 80 milyon TL'yi bulduğunu belirterek rantın büyüklüğüne dikkat çekti. Şehirlere göre çok az farklılık gösteren açma-kapama ücretleri İstanbul'da şöyle, “Doğalgaz 24.78 TL, elektrik 19.20 TL, su 23.60 TL, telefon 4.72 TL, internet 15 TL.”
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Sigarana içkine makyajına ve daha bir sürü olmaz şeylere para ayıracağınıza feturanıza ayırın. ayağını yorganına göre uzat,zevk ve sefa EŞŞEKTE,olur.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsagundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsagundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsagundem.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsagundem.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (18:06)