E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEl-Erian: FED 'fazla' şahin tutumdan 'fazla' güvercin tutuma geçti---

El-Erian: FED 'fazla' şahin tutumdan 'fazla' güvercin tutuma geçti

El-Erian: FED 'fazla' şahin tutumdan 'fazla' güvercin tutuma geçti
12 Nisan 2019 - 10:25 borsagundem.com

Allianz Baş Ekonomi Danışmanı Muhammed El-Erian ABD Merkez Bankası'nın 'fazla' şahin tutumdan 'fazla' güvercin tutuma geçtiğini söyledi, El-Erian dolarda yükseliş olacağını öngördü

Allianz Baş Ekonomi Danışmanı Muhammed El-Erian CNBC'ye yaptığı değerlendirmede Fed'in 'fazla güvercinleştiğini' söyledi. El- Erian konuya dair "Bence fazla ileri gittiler. Geçen yıl 4. çeyrekte kesinlikle çok şahinlerdi, şimdi ise fazla güvercin oldular" yorumunu yaptı. 

ABD Merkez Bankası geçen yıl tam 4 kez faiz artırımına gitmişti. Son faiz artışı da Aralık ayında gerçekleşmişti. Bundan 3 ay sonra -Mart ayında- Fed faizleri değiştirmeme kararı alırken bu yıl faiz artış yapılmayacağı sinyali verdi. 

ABD ekonomisinin hala iyi durmda olduğunu belirten El-Erian bu nedenle Merkez Bankası'nın para politikasını değiştirmesine şaşırdığını söyledi. El-Erian, ABD ekoonmisinin bu sene %2,5-3 civarında büyümesini bekliyor. Ekonomi geçen sene % 2.9 büyüme kaydetmişti. 

ABD'deki istikrarlı büyüme beklentisine rağmen diğer büyük ekonomiler için zorlu bir dönemn olacağını belirten El-Erian "Avrupa % 1 büyürse şanslı." dedi. Çin ekonomisinde ise bazı göstergelerde son yaşanan iyileşmeye rağmen hala belirsizlik olduğunu ifade etti. 

Bazı uzmanlar doların gelecek aylarda zayıflayacağını veya stabilize olacağını belirtirken El-Erian doların bu seviyelerden yükselişe geçebileceğini, bu durumun da gelişen ülke para birimlerine baskı yapacağını ve dolar borcu olan şirketleri vuracağını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)