E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEkonomik verilerin borsaya etkileri---

Ekonomik verilerin borsaya etkileri

Ekonomik verilerin borsaya etkileri
25 Mart 2014 - 09:00 borsaningundemi.com

Yerel varlıklar baskı altında işlem görmeye devam ederken kur da ABD doları karşısında 2,23'ün üzerinde zayıf seyrini sürdürüyor

Ziraat Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bülten:
   
""G-20'NİN ÖNEMİ ARTABİLİR"    

Dün, Lahey kentinde Hollanda'nın ev sahipliği yaptığı G-7 zirvesinde liderler Rusya'nın da dahil olduğu G-8 kavramının (en azından şimdilik) sona erdiğini açıkladılar. Liderlerin aldığı karar, jeo-politik risklerin varlığını teyit eden bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Uzun dönem perspektifte 1960'larda başlayıp bugünlere ulaşan ABD ile dönemin Sovyetler Birliği yakınlaşmasını temsil eden "Détente" kavramının tersine dönebileceğine işaret eden bir risk unsuru. Bu sürecin güncel aşamasında 1998 yılından beri Rusya, G-8 üyesi olarak diplomatik alanda etkinliğini sürdürmekteydi. Rusya'nın uluslararası toplumdan izole edilmesi G-7 liderleri için G-20 platformunu daha önemli bir diplomasi aracına çevirmekte. Bilindiği üzere önümüzdeki sene G-20'nin ev sahibi Türkiye.    

Buna karşılık 266 baz puanda gördüğümüz CDS kısa dönem Türkiye spesifik risklerin yükseldiğine işaret etmekte. Yerel varlıklar baskı altında işlem görmeye devam ederken kur da ABD Doları karşısında 2,23'ün üzerinde zayıf seyrini sürdürmekte. Bu seyrin en azından yerel seçimler tamamlanana kadar devam etmesi mümkün.   

Bu sabah Asya piyasaları temkinli işlem görmekte. Ekonomik büyümeile eş-güdümlü seyreden KOBİ Güven Endeksi beklentilerin üzerine açıklanan Japonya'da NIKKEI 225 %0,09 oranında değer kazanırken, teşvik beklentileriyle Çin SHCOMP %0,2 oranında primli işlem görmekte.  Buna karşılık Güney Kore KOSPI %0,23 Hindistan SENSEX %0,16 ve Endonezya JCI % 0,42 oranlarında değer kaybetmekteler. Dün geri çekilen ABD endekslerine tepki olarak bu sabah vadeli işlemlerde ABD endeks kontratlarını %0,15 oranında değer kazanırken takip etmekteyiz.
   
Bugün Lira varlıklar üzerindeki baskının devam etmesi beklenebilir. Öğleden sonra TCMB tarafından açıklanacak Mart ayı İktisadi Yönelik Anketi ise sürpriz yaparak beklentilerden güçlü açıklanabilir. Cuma günü Avrupa Komisyonu tarafından açıklanan Tüketici Güven Endeksi son beş senenin zirvesine yükselmişti. Bunu takiben eş-güdümlü PMI endeksleri de artış gösterdiler. Özellikle Fransa'da eşik değer 50'nin altında seyreden endeks güçlü bir zıplama ile 51,9 seviyesine yükseldi. İhracat kanalı üzerinden Euro Bölgesi'ndeki dinamiklerin ülke ekonomisine yansıyarak sanayinin Türkiye'de de güçlü seyrini koruması  beklenir. Bugün TSİ 14:30'da Kapasite Kullanım Oranı beklentilerimizi ölçme şansı sunacak. Tahmin ettiğimiz gibi güçlü bir veri Borsa İstanbul'daki sınai şirketleri ve sınai endeks XUSIN pozitif etkileyebilir.
   
Uluslararası piyasalarda ise TSİ 11:00 Alman IFO Endeksi, TSİ 11:30 İngiltere Enflasyon Oranı, TSİ 15:00 ABD S&P/Case Shiller Konut Fiyat Endeksi, TSİ 15:30 Conference Board Tüketici Güven Endeksi veTSİ 16:00 Yeni Konut Satışları takip ediliyor olacak.
   
IFO Endeksi'nin bu ayki diğer beklenti endeksleriyle kısmı gerilemesi beklenirken yeni konut satışları ABD'de piyasaları etkileyebilecek veri niteliğinde."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)