E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​"Ekonomik gibi gözüken siyasi operasyon"---

​"Ekonomik gibi gözüken siyasi operasyon"

​Ekonomik gibi gözüken siyasi operasyon
30 Aralık 2013 - 21:38 borsaningundemi.com

ASKON Genel Başkanı Koca: "Ekonomik gibi gözüken operasyonların maalesef siyasi operasyon olduğu ortaya çıkmıştır"

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, ülkede yaşanan gelişmelerin ekonomiye etkisine ilişkin, "Ekonomik gibi gözüken operasyonların maalesef siyasi operasyon olduğu ortaya çıkmıştır. Henüz tam anlamıyla taşların yerine oturtulamadığı ülkemize ekonomik kırılganlığın yüksek olduğu alanlarda bu yüzden etki yüksek olabilmektedir" dedi.

Koca yaptığı  yazılı açıklamada, normal şartlarda yolsuzluk operasyonu yapılmış olsaydı genel ekonominin bu kadar etkilenmeyeceğini ancak siyasi sonuçları "dolu dolu" olsun diye bir kurgu yapıldığı anlaşılan müdahalenin, bir birikime dayalı olarak yapıldığını ifade etti.

Farklı uçların bir araya getirildiğini ve siyasal sonuçlar alınmasının hedeflendiğini belirten Koca, "Bu çerçevede siyasal kargaşa açısından maksat hasıl oldu. Seçim sonuçlarına nasıl yansıyacağını zaman gösterecektir. Ancak ülkemizde ekonomi halen çok ciddi anlamda siyasete duyarlı olduğu için ekonomik etkiler çok hızlı bir şekilde kendini gösterdi" değerlendirmesinde bulundu.

Koca, ekonomik gibi gözüken operasyonların siyasi operasyon olduğunun ortaya çıktığını dile getirerek, "Henüz tam anlamıyla taşların yerine oturtulamadığı ülkemize ekonomik kırılganlığın yüksek olduğu alanlarda bu yüzden etki yüksek olabilmektedir. Dolayısıyla ülkemizde operasyon yapmak isteyenlerin başarı şansları yüksek olabilmektedir" ifadelerini kullandı.

"100 milyar dolar civarında bir kayıp yaşayan ekonomimiz, kendisini toparlasa bile bunun için en iyi tahmin üç aydır"
Hem kısa vadede hem de uzun vadede çok önemli baremlerden birisi olarak artık 17 Aralık'ın da kayıtlara geçeceğini aktaran Koca, şunları kaydetti:

"Nasıl ki gezi olayları aynı şekilde bir milat oldu ve yüzde 4,5'lere kadar inen faizler, gezinin hemen ardından yüzde 9'lara şimdilerde ise yüzde 10'ların üzerine çıktı ise aynen öyle. TL yüzde 5 civarında değer kaybetti. Faizler yükseldi. Borsa ciddi anlamda kayıp verdi. Şimdi ortaya çıkarılan maliyetler ciddi boyutlarda. Ülkenin yıllık bütçesinin yarısına denk gelecek seviyelerde. Keşke bu işler birbirinden bağımsız olabilseydi. Keşke yanlışlıklar yanlışlık olarak ele alınabilse ve siyasi malzemeye dönüştürülmek istenmeseydi. Keşke, küresel bir kısım güçlerin bölgede uygulamaya çalıştıkları ve bazı güçleri izole etmeye çalıştıkları gerçeği gözden ırak tutulmasaydı ve onların emellerine hizmet edecek tavırlardan uzak kalınsaydı.

100 milyar dolar civarında bir kayıp yaşayan ekonomimiz, kendisini toparlasa bile bunun için en iyi tahmin üç aydır. Bu üç aylık zaman içerisinde meydana gelecek olan enflasyon, büyümeye olumsuz etki, portföy yatırımlarına karşı çekimserlik, dövizin yüksek seyri ve borsanın toparlanma cesaretsizliği önemli maliyeteler haline gelecektir. Artık ülkemiz daha pahalı finans bulmak zorundadır. Ülkemiz daha zor yatırımcı çekecektir. Bütün bunların aynı zamanda istihdama da olumsuz etkisi olacaktır. Bunların faturalarını millet olarak hep birlikte ödeyeceğiz ama bakalım fatura kime çıkarılacak. Ancak eğer ekonomimiz bu virajı da devrilmeden almayı başarabilirse, artık metaneti son derece yüksek bir ekonomi haline geldiği ispatını da yapmış olacaktır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ihlascı30 Aralık 2013 23:46

    erken secim olsa ya da hukumet istifa etse borsada ve ekonomide gerginlik azalır,10-15 gun kargasadan sonra ulke rahatlar yeni beklentiler satın alınır

  • hacı30 Aralık 2013 22:46

    nasıl ülke arkadaş gene hırsızın suçu yok, onca toki ihalesi unutulup gitti