E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen bazı şüpheliler hakkında "Anayasayı ihlal", "Uyuşturucu ticareti yapmak", "suç işleme amacıyla örgüt kurmak" suçlarından soruşturma yürütüldüğü, ayrıca yapılan incelemelerde yine bazı şüphelilerin terör örgütleri PKK, FETÖ, DHKP-C ve Hizbullah'a aidiyet, irtibat veya iltisaklarının olduğunun tespit edildiği kaydedildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 280'e yükseldi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca mali suçlara yönelik soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen bazı şüpheliler hakkında “Anayasayı ihlal”, “Uyuşturucu ticareti yapmak” ve “suç işleme amacıyla örgüt kurmak” suçlarından soruşturma yürütüldüğü, ayrıca emniyet ve MASAK'ın incelemelerinde yine bazı şüphelilerin terör örgütleri PKK, FETÖ, DHKP-C ve Hizbullah'a aidiyet, irtibat veya iltisaklarının olduğunun tespit edildiği belirtildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, devletin ekonomik finansal güvenliğini hedef alan eylem ve kişilere yönelik "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet" suçlarından bazı kişilere yönelik başlatılan soruşturmanın detayları ortaya çıktı.
Soruşturma kapsamında, MASAK ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen çalışmalarda, 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren farklı zamanlarda değişik banka şubelerinden ve ATM'lerden 5 bin lira ve üzerinde olmak üzere yurt dışındaki toplam 28 bin 88 hesaba döviz kurları üzerinden toplam 2 milyar 455 milyon 332 bin 141 lira gönderildiği belirlendi.
Analiz konusu şüpheli 267 şahsın hesap hareketlerinde incelendiğinde, yurtdışında gerçekleştirdikleri transfer işlemlerinin hemen akabinde veya öncesinde komisyon şeklinde ödemeler aldıkları tespit edilen soruşturmada, yurtdışı transfer işlemleri genel olarak ele alındığından şahsıların bir çok husus kapsamında bir birleriyle ilişkili oldukları, bu ilişkinin akrabalık, vekalet, para yatırma/çekme transfere aracılık etme, yurt içinde transfer kaynağı sağlama, yurt dışında yerleşik aynı kişilere belirli tarihlerde belirli tutarlı aklama gibi bir çok ağ üzerinden kurulduğu belirtilirken, bu işlemlerin kişi bazlı olarak mali ve ticari profilleri ile uyumsuz olarak gerçekleştirildiği ve şahıslar arasındaki organize bir ilişkiyi gösterdiği kaydedildi.
Soruşturmada, özellikle 2017 yılından itibaren Türkiye üzerinden ABD'de yerleşik ve çoğunluğu İran uyruklu şahıslara yönelik yüksek tutarlı transferlerin oldukça dikkat çekici bulunduğu, gerçekleştirilen işlemlerde herhangi bir ticari bağın kurulamadığı ve işlem alıcılarının da Türkiye'deki gibi bu parayı belirli kümelerde parçaladıklarının düşünüldüğü ifade edildi. Söz konusu dövizi toplayıp kuryeler vasıtasıyla yurt dışına çıkarttıkları tespit edildi.
İşlemlerin bir kısmının ticari nitelikte olabileceği ancak şüpheliler hakkında hazırlanan raporda, bazı şüphelilerin “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Kullanmak için uyuşturucu satın almak, bulundurmak veya kullanmak”, “uyuşturucu ticareti yapmak”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” ve “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” suçlarından soruşturma yürütüldüğü belirtildi.
Yine bazı şüpheliler hakkında MASAK veritabanı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden temin edilen istihbari verilerde de PKK, FETÖ, DHKP-C, Hizbullah gibi ulusal güvenliği tehdit eden terör örgütleriyle aidiyet, irtibat veya iltisaklarının olduğu tespit edildi. Bu tespitler doğrultusunda, yapılan işlemlerden bir kısmının da Türkiye'nin ekonomik güvenliği bakımından tehlike arz ettiği belirtildi.
MASAK raporundan belirtilen ve haklarında gözaltı kararı verilen 267 şüphelinin haricinde, yurt içi para transferleri olan çoğunluğu İran uyruklu 103 yabancı şahıs, yüksek tutarlı transfer işlemi gerçekleştiren 40 şüpheli ve vekaletle işlem yapan 8 şüphelinin tespit edildiği, toplamda 418 şahıs hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi.
Bu şahıslardan şu ana kadar 280 kişi gözaltına alınarak, emniyete götürüldü. Diğer şüphelileri arama çalışmaları sürüyor.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Sizler ne kadar iyi insanlarsınız. Hervşeyin en iyisini yapmak istiyorsunuz. En yerli en milli en vatansever sizsiniz. Sizin dışınızdaki herkes bu vatanı yıkmak istiyor. Yurt dışına para çıkaran vatan hainleri olmasa ülkenin yarısı yani fetö pkk hizbullah dhkpc olmasa, her dediğinize inanan kalan yüzde ellisiyle bu ülke ne güzel olurdu değil mi?
Devlet günlük döviz alıp satanların da inlerine girmeli.
ya göz boyama, büyükleri korkutma işi bunlar. mesela adam şirket açsa,vergisini ödese yapılan iş yasal olacak. ama şirket yok,kayıt yok ozaman bu işler yasa dışı olur kelepçe yersin işte böyle. Serbest ekonomide herşey serbest. yurtdışından 1 kg altın getir, %5 öde yasal olsun paran. ama para çıkınca işte böyle olay oluyor. Bence yurtdışı bahis işleridir bunlar, yada paypal yasak çoğu ticari para gelmiyor oda olabilir. yada ticari olarak parasını alamayan bazı kişiler bitcoin vb. işlerde bu aracıları komisyonla kullanmış olabilirler. banka,aracı kurum işlerini bu kişiler vergisiz yapmış oluyor. ben büyük olay goremedım
SIRA KURUM VE KURULUŞLARDA ÇALIŞIP MESAİ HAİRİ DIŞ ETKENLERE DAYALI DOSTU DOSTA DÜŞMAN EDEN ,EYLEMÇİLERE GELECEK VE İLİŞKİLERE
fırsat bu fırsat ,bı seferberlik emiri.bunların hepsini ortadoğuya vatan için mucadeleye gönderirdim..
bence dolar fazla gitmez faizler çok yükseldi
köfteci sen git köfteni sat, faizlerin yükselmesi ile ne alakası var,her ay cari açık veriyorsun yani senin anlayacağın günde 100 liralık satış yapıyorsun ama kendinde 200 liralık harcama yapıyorsun 100 lirasınıda borç buluyorsun böyle bir yaşam tarzını adet edinmişsin sonra gün geliyor alacaklılar şu biriken borcunu öde diyor ama sende para yok daha borç verecek adamda bulamıyorsun, köfte tezgahını satsan da bu iş seni kurtaramaz. BİTTİN SEN KÖFTECİ
parayı yurt dışından getirirken iyide götürürken niye kötü biri bana bunu anlatsın demokratik bir ülkede değşlmiyiz
bu ne demek oluyor dolarda ikinci dalga geliyor, yakın bir zamanda usd/try de iki basamaklı rakamlara alışalım. bu kadar dış borçla üç basamaklı rakamlar bile ütopik değil. hala bu seneki dış borcu döndürebilecek parayı bulamadılar zaten şu an resesyona girdik çok yakın zamanda ülke temerrüte düşer kurtulmamız için mucize lazım. ben inanıyorum şu dolaylı vergileri 2 katına çıkarsınlar sonra 3 e, sonra 4 e ............ bu borç ödenir de!?
Bu ülke o kadar güçlü ki bunun gibi şeref yoksunu insan sayısı çok olmasına rağmen, ülke dim dik ayakta, ekonomi beton gibi sağlam. ABD de böyle bir adam yaşayamaz, kendi yaşayamadığı gibi aynı aileden barındırmaz devlet ve oluşan krizin maliyetini bu ve bunun gibi elemanlardan ve ailesinden alırlar.
Türkiye böyle transferlere asla izin vermemeli , Türkiyeyi köprü gibi kullanmalarına asla izin vermemeliyiz.Çünkü unurumuz , şahsiyetimiz şanlı tarihimiz kirlenir.Türkiye bir imparatorluğun evladıdır.
gelirken iyi de çıkarken mi izin verilmeyecek?
Sıcak paraya hayır dediğim de kızdınız. Nedenini gördünüzmü
bu ne demek oluyor dolarda ikinci dalga geliyor, yakın bir zamanda usd/try de iki basamaklı rakamlara alışalım. bu kadar dış borçla üç basamaklı rakamlar bile ütopik değil. hala bu seneki dış borcu döndürebilecek parayı bulamadılar zaten şu resesyona girdik çok yakın zamanda ülke temerrüte düşer kurtulmamız için mucize lazım.
SENİN GİBİLERİN HESAP VERMESİDE YAKINDIR.!
Bu ülke o kadar güçlü ki bunun gibi şeref yoksunu insan sayısı çok olmasına rağmen, ülke dim dik ayakta, ekonomi beton gibi sağlam. ABD de böyle bir adam yaşayamaz, kendi yaşayamadığı gibi aynı aileden barındırmaz devlet ve oluşan krizin maliyetini bu ve bunun gibi elemanlardan ve ailesinden alırlar.
Dikkat edersen dolar üzerinde yükselecek algısı oluşturup spekülasyon yapıyorsun.Birgün hesabını sorarlar.
Kına yakarsın.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (13:28)