E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEkmek almaya gitti diyorlar, yalan---

Ekmek almaya gitti diyorlar, yalan

Ekmek almaya gitti diyorlar, yalan
03 Kasım 2014 - 11:20 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde akademik yıl açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin akademik yıl açılışında konuştu. 

"Gelişmiş demokrasilerde bizim maruz kaldığımız tehditlere maruz kalan başka bir ülke yok" diyen Erdoğan, "Hem bulunduğumuz coğrafya hem de potansiyelimiz nedeniyle çok farklı teditler var" şeklinde konuştu. 

"Her gün uluslararası bir takım gazeteler çıkıyor, tamamen yalan ifadelerle, aslı ve mesnedi olmayan bilgi kırıntılar ile Türkiye'ye karşı algı operasyonu yürütüyorlar... Paralel yapı misali çeşitli ihanet şebekeleri var" diyen Erdoğan, bir üst aklın bunların hepsini yönettiğini ancak isim vermeyeceğini söyledi. 

Batı'ya yüklenen Erdoğan, "Kendilerine yöneltilen tehditler söz konusu olduğunda demokrasi standartlarını nasıl askıya aldıklarını görürsünüz" dedi ve şöyle devam etti: 

"Gezi olaylarında takındıkları tavra bakın bir de kendi ülkelerinde benzer olaylarda takındıkları tavra bakın... Gazze'de 16 gazeteci öldürülüyor, dünya medyasının sesi çıkmıyor. Niye? Türkiye'de böyle bir şey olsa, dünya medyası kıyameti koparır... Mısır'da halk oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanına yapılan darbeye karşı tek çift söz söylemediklerini görürsünüz. Sesleri çıkmaz çünkü Mursi farklı; onların dünyasının insanı değil." 

"O MASAYA OTURMADIM" 

Batı'nın tarzının 'istediğimiz kadar demokrasi' olduğunu söyleyen Erdoğan, salondaki gençlere seslenerek, "İçeriğine uygun demokrasi savunulur. Egemen, emperyalist güçlerin istediği demokrasi değil" dedi ve devam etti: 

"BM toplantısında bizi bir masaya oturtacaklar. Liderler orada ve 'kimler var?' dedim. Sisi'yi de koymuşlar ve 'Ben yemeğe katılmam' dedim. 'O adama meşruiyet kazandıracak kadar meşruiyetini kaybetmiş bir lider değilim' dedim. Ve o BM toplantısına katılmadım..." 

"KİM NE YAZARSA YAZSIN..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne içerideki ihanet şebekelerine ne de dışarıdan gelen algı operasyonlarına Türkiye boyun eğecek, eyvallah edecek bir ülke değildir. Kim ne yazarsa yazsın, kim hangi iftirayı atarsa atsın, hangi ihaneti yaparsa yapsın biz iç politikamızı da, dış politikamızı da milletimizle birlikte kendimiz belirleyeceğiz" dedi.

"YASİN'LE İLGİLİ BİR ŞEY DEMEDİLER"

Sözlerine, "Erdoğan gerilimden yana diyorlar. Ben haktan yanayım. Tüm zulümler karşısında tek kalacağımı bilsem de buyum" şeklinde devam eden Erdoğan, "Gezi olaylarında hayatını kaybeden çocuğu aylar boyunca istismar malzemesi yaptılar. 'Ekmek almaya giti' diyorlar. Yalan, çocukcağızı tererön içine ittiler. Hepsi tespit edilmiş halde. Bunun için kıyameti koparanlar, Diyarbakır'da 3. kattan atılan ev arabayla ezilen Yasin'le ilgili bir şey demediler. Niye? Yasin inancını yaşayan bir delikanlıydı çünkü..." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş03 Kasım 2014 12:10

    Berkini de Yasin i de aynı zihniyet öldürdü veya öldürülmesine sebeb olacak ortamı hazırladı.Ama nasıl oluyorsa şimdi herkes kendini sütten çıkmış ak kaşık olarak görüyor.BU VİÇDAN DENEN ŞEY VAR YA (hayvanlar dahil olanda var ,olmayanda yok) ölene kadar rahat bırakmaz insanı....