E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Ekmek fiyatları üzerindeki zam baskısına çare aranırken yeni dönem buğday üretim maliyetlerinin olağanüstü arttığı haberi geldi. Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği (TYAB) Başkanı Hacı Ömer Güler, bu yıl 1.75 liraya üretilen bir kilo buğdayın maliyetinin yüzde 100'den fazla artarak 3.5 liranın üzerine çıktığını söyledi.
Erdoğan Süzer'in Sözcü'de yer alan haberine göre, Başkan Güler, tarımsal üretim maliyetlerinin dünya genelinde yükseldiğini, ancak Türkiye'de kurun da etkisiyle maliyet artışının dünya fiyatlarının çok üzerine çıktığını bildirdi. Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) bu yıl 2.25 lira açıkladığı buğday taban alım fiyatının gelecek yıl 5 liranın üzerine çıkmasının kaçınılmaz olduğuna işaret eden Güler, maliyet artışının aynı şekilde ekmek fiyatlarına yansımaması içinse dünya fiyatı artı destek ödemesi formülünü önerdi.
BASKIYI HAFİFLETİR
Güler, buğdaya dünya fiyatlarından alım fiyatı açıklanıp ilave maliyetlerin destekler yoluyla çiftçiye ödenmesi halinde ekmek üzerine gelecek yeni zam baskılarının hafifleyebileceğini söyledi.
Üretim yüzde 10 düşer
TYAB Başkanı Hacı Ömer Güler, yüksek zamlar nedeniyle çiftçilerin gübre kullanımını azalttığına veya hiç kullanmadığına, verimi yüzde 25 artıran sertifikalı tohum yerine düşük verimli tohum kullanıldığına işaret etti. Güler, bu nedenle buğday üretiminde yüzde 10, yani 1.7 milyon tonun üzerinde rekolte düşüşü beklendiğini bildirdi. “Herkes mısır ekiyor. Mısır hayvanı doyurur ama insanı doyurmaz” uyarısı yapan Güler, nakit sıkıntısı yaşayan çiftçinin bu yıl 2.25- 2.50 liradan sattığı buğdayı aracıların depoda bekletip 5 liradan piyasaya sürdüğünü belirtti.
Kurlar haftanın son gününde yükselişte
SEC, iki Bitcoin borsa yatırım fonu başvurusunu reddetti
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
5 az 7 TL yapın herkes rahat etsin, siz de kurtulun biz de...
Ülkeye yönetime geldiyse zengin babalara hizmet etti.Hizmet etmeye devam ediyor.Yapılacak tek şey var o da tarımda eksik kaldığımız yetersiz üretilen ürünlerin üretimine ve hayvancılığa mazota gübreye ilaca destek vermek.Bu tarımda ithalatı bırakalım.Üretimde ürün çok olunca ürün ucuz olur.En önemli konu çalışanın ücretini sürekli kesip kârmış gibi düşünmek kalitesiz üretime ve cansız ekonomik yapıya yolaçmaktadır.Herşey zincirleme gelişir.Ucuz ürünler limon portakal mandalina soğan bu da tabi pazarda ve belli yerlerde.Ekonmiyi üç konu geliştirir.Güven plan ve üretim.Gerisi çorap söküğü gibi gelir.Tarımda ucuzluk enflasyonu da düşürür.
FIRIN İŞÇİLERİNİ VE EMEKÇİLERİ DUŞUNUP EKMEGİN FİYATINI EN AZ 5 TL.YAPMAK İCAB EDER.MAKSAT TUM YURTTAŞLARIN EKMEK ALABİLMESİDİR.
Bir bakanı tarlada gördük mü ?..Bir bakanı bende köylü çocuğum çok iyibilirim tarla hayvancılık işleri diyip lastik ayakkabı giyip köy kahvesinde çay içtiğini görüyormuyuz ? yada tarladan gelen köylülerin herhangi bir bakan ile görüştüğünü izledik mi ? .. bakan -köylü arasında şuan uçurum var. Bir muhtarlar toplantısında bir bakan görmemek, bu alanda hiç bir vekilik , hukmet yanlısı bakanın adım atamaması demek. Yani bir kişi benim çiftçimm nağrası sonrası en az 10 yardakçının çiftçilerle reism çekildiğine şahit olabiliriz. O bakımdan tarım asla çözüm bulmaz. Büyük kopukluk var. bilgilendirme kadar kanunlar yasalar çıkar. Ama asıl dertlinin derdine asla çözüm olmaz. iletişim yok. posta güvercinleri ile bakanlık iletişim kuruyor. güvercin doğru derse, iletirse mesajı gider. yoksa bişe değişmez. Tarım usd maliyetlerle asla ucuzlamak. Dünyanın en pahalısı olmaya devam...
Her şeyi yurt dışından ithal eder isen herşeyin fiyatı sürekli artar bu ülkede toprak yokmu tohum yokmu çiftçi yokmu traktör yokmu gübre yokmu niye yurt dışından geliyor acaba acaba acaba
HER ŞEY İTHAL EDİLMİYOR PİYASANIN İHTİYACINA BİNAEN İTHALAT YAPILIYOR YA AŞIRI FİYAT ARTIŞINI FRENLEMEK İÇİN YADA İÇERİDE ÜRETİM YETERSİZLİĞİ GÖRÜLENLER İTHAL EDİLİYOR BU ÜLKEDE SAYDIKLARINIZIN HEPSİ VAR TRAKTÖRÜN BAZI PARÇALARI GÜBRENİN HAMMADDESİ İTHAL EDİLİYOR BİZDE EN BÜYÜK SIKINTI ÜRETİM PLANLAMASI İSTENDİĞİ ŞEKİLDE YAPILAMAMASI ÜRETİCİ CARİ YILDA İYİ PARA EDEN ÜRÜNE YÜKLENİYOR BURADANDA BÜYÜK SORUN ÇIKIYOR. ÖRNEĞİN SOĞAN ÇOK ÜRETİLİYOR AKABİNDE ÇÜRÜTÜLÜYOR EKONOMİK SIKINTI OLUYOR BUNA GEÇEN YIL İLE İLGİLİ SARIMSAĞIDA EKLEYEBİLİRİZ BUNLARI ÇOĞALTMAKDA MÜMKÜN.BİLMEM ANLATABİLDİMMİ
AZ AZ EVVEL 12 LİK MUTFAK TÜPÜNÜ 229 TL YE ALDIM HENÜZ İNDİRİM YOK
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (15:20)