E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEfsane yatırımcıya göre ABD'nin Rusya'ya yaptırımları kalkacak---

Efsane yatırımcıya göre ABD'nin Rusya'ya yaptırımları kalkacak

Efsane yatırımcıya göre ABD'nin Rusya'ya yaptırımları kalkacak
29 Haziran 2024 - 16:00 borsagundem.com

ABD’li yatırımcı Rogers, ABD’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlarının iptal edileceğini düşünüyor. Rogers, konuya dair değerlendirmelerde bulunarak öngörülerini paylaştı.

Ukrayna savaşı başladığından bu yana, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Rusya’ya karşı bir dizi yaptırım duyurdu. Rusya'yı zor durumda bırakmak isteyen ABD'nin yaptırımlara ne kadar sürede devam edeceği merak ediliyor. Konuya ilişkin, uluslararası piyasalarda "yatırım gurusu" olarak tanınan ABD'li yatırımcı ve finans uzmanı Jim Rogers'tan dikkat çeken bir açıklama geldi.

"Tarih bana yaptırımların genellikle sadece kısa bir süre etkili olduğunu öğretti” şeklinde konuşan Rogers, yeni Washington yaptırımlarına ilişkin yorumlarında, bu tür uluslararası kısıtlamaların ülkeye yapılan yatırımları sınırladığını ancak bu tür kısıtlamaların hiçbir zaman sonsuza kadar sürmediğini vurguladı.

"Normal haline dönecek"

Rogers, “Yaptırımlar kaldırılacak ve Rusya’daki durumlar normal haline dönecek” şeklinde konuştu.

Haziran ayında ABD, Rusya’nın finans altyapısına yönelik, aralarında Moskova Borsası, Ulusal Takas Merkezi ve Ulusal Ödeme Deposu’nun da bulunduğu yaptırımlar getirdi. Bu gelişmelerin ardından, 13 Haziran’da Moskova Borsası, ABD doları, euro ve Hong Kong doları ticaretini askıya aldı. Ertesi gün, 14 Haziran’da, İngiltere de bu üç finans kurumunu kendi yaptırım listesine eklediğini duyurdu.

Amerikalı yatırımcı Rogers, RIA Novosti ile yaptığı röportajda hâlâ Rus menkul kıymetlerine sahip olduğunu ve Ukrayna’daki çatışmanın sona ermesinden sonra bunları tekrar ticarete koymayı umduğunu söyledi.

Ajansa, “Hâlâ hisselerim var… Umarım çatışmalar sona erdikten sonra bu hisseler tekrar alınıp satılır, ancak şu anda para kazanmıyorlar” dedi. (Gazetemru)

AB'den Rusya'ya yeni yaptırımlar

 

ABD'den dev şirkete yaptırım

 

ABD, Rusya'ya çip satışlarına yönelik yaptırımları genişletecek

 

ABD Temsilciler Meclisi, UCM'ye yaptırım öngören tasarıyı kabul etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)