E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Uzun zamandır seramiğin merkezi olarak bilinen İtalya'ya girmeye çalışan Eczacıbaşı, kelepir şirket bakıyor. Ekonomik krizdeki İtalya'da bir satın alma düşüncelerinin olduğunu doğrulayan Eczacıbaşı Üst Yöneticisi (CEO) Erdal Karamercan, sadece şirket satın alma değil, üretim, lojistik ve Ar-Ge de olabileceğini söyledi.
Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun Bilecik Bozüyük'teki üretim tesislerinde faaliyet gösteren VitrA İnovasyon Merkezi'nin açılışında konuşan Karamercan, İtalya'da satın alma düşüncelerinin olup olmadığı sorusu üzerine, "AB içinde güçlü bir konumumuz var. İtalya seramikte çok önemli bir merkez, dolayısıyla orada değişik alternatif yatırımları araştırıyoruz. Bunu sadece şirket satın alma olarak görmemek lazım. Farklı yatırım alternatiflerini araştırıyoruz. Üretim de olabilir, lojistik de, Ar-Ge'de. Alternatif pazarlar gündemimizde ön planda. Son 5 yıldır alternatif pazarlarda yapılanmamız var. Ortadoğu, K.Afrika, Kafkasya ve Orta Asya önemli pazarlar. Buralarda muhakkak satışlarımız artacak." diye konuştu. Her krizin fırsatlar da doğurduğunu dile getiren Karamercan, "İleriye dönük markalar ve pazarlar açısından bizim için uygun koşulların oluşabileceğini düşünüyorum. Bu aynı zamanda bizim kriz ülkelerinde pazar paylarımızı geliştirmemiz için önemli bir fırsat." dedi. Eczacıbaşı'nın Rusya'da bir fabrikası bulunuyor. Hindistan pazarına da giren şirket, burada stratejik ortaklık kurmuş. Mağaza sayılarını hızla artırdıklarını söyleyen Karamercan, şu bilgileri verdi: "20'ye yaklaşan showroomumuz var. Dağıtım ağımızı örgütlüyoruz. Hindistan çok büyük bir ülke ve şu anda ticari anlamda büyümemizi genişletiyoruz. O noktaya geldiğimizde üretimi düşüneceğiz. Kuzey Irak'ta faaliyetlerimiz var, showroomlarımızı açtık. Orada da faaliyetlerimizi üst düzeye taşımak için neler yapılabilir diye bakıyoruz."
Avrupa'daki borç kizini de değerlendiren Karamercan, gelinen noktanın 2008'de Lehman Brothers'ın iflasa sürüklenmesiyle ortaya çıkan dalganın devamı olduğunu ifade etti. Karamercan, "Bugünkü durumu artçı deprem olarak değerlendirmek doğru olur. 2008 sonrasında süreci yönetmek durumunda olan kuruluşlar sistematik değişikliklere gitmek yerine finansal yöntemlerle bu krizi atlatmaya çalıştı. Bu da sürdürülebilir olmadı. Sistematik olarak süreçsel yöntemler eğer devreye alınmazsa, krizin atlatılması uzun vadeye yayılacak." dedi. Karamercan, Türkiye'nin krizden daha güçlü bir şekilde çıkma imkânına sahip olduğunu, krize girerken diger ülkelerden daha iyi bir noktada bulunduğunu söyledi.
Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı da VitrA İnovasyon Merkezi'nin, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun, Ar-Ge çalışmalarına uzun yıllardır yaptığı yatırımların vardığı en ileri noktayı simgelediğini söyledi. İnovasyonun, küresel rekabet ortamında hedefini büyütmek isteyen şirketler için lüks değil, zorunluluk olduğunu dile getiren Eczacıbaşı, "Küresel rekabet, ancak inovasyona dayalı kaliteyle mümkün. 'Vizyon 2023 Türkiye' hedefimize ulaşma yolunda stratejik araç olarak konumlandırdığımız inovasyon için, açık ve net hedefler doğrultusunda sağlıklı yol haritası çizmemiz gerekiyor." diye konuştu. Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, Ar-Ge'ye her yıl 30 milyon TL kaynak aktarıyor. VitrA İnovasyon Merkezi, grubun bütün Ar-Ge ekiplerini tek çatı altında buluşturuyor. Merkezde; banyo ve karo alanında yeni malzeme, süreç ve teknolojilere yönelik araştırma, tasarlama, geliştirme ve üretim çalışmaları yürütülecek. Zaman
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
5 yıldır hep aynı şeyi söylüyor
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (16:25)