E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Strazburg'da düzenlenen Avrupa Parlamentosu Genel Kurul oturumunda Euro Bölgesi'nin ekonomik durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Lagarde, Euro Bölgesi'nin Kovid-19 salgını sonrası toparlanma sürecinde yüksek enflasyon ve ekonomik durgunluk gibi bir dizi zorlukla karşı karşıya kaldığını ifade etti.
"Enflasyon yüzde 2 orta vadeli hedefe dönecek"
Enflasyonun Ocak'ta hafif bir düşüşle yüzde 2,8'e gerilediğini anımsatan Lagarde, "Geçmişteki yukarı yönlü şokların etkisinin azalması ve sıkı finansman koşullarının enflasyonu aşağı indirmeye yardımcı olması nedeniyle enflasyonun yavaşlamaya devam etmesini bekliyoruz." dedi. AMB'nin son toplantısında temel politika faiz oranlarının değiştirilmediğini, mevcut faiz oranlarının yeterince uzun sürdürülmesi halinde enflasyonun yüzde 2 orta vadeli hedefe döneceğini ifade etti.
Lagarde, enflasyondaki düşüş sürecinin devam etmesini beklediğini, AMB Yönetim Konseyi'nin enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2 hedefine ulaşmasından emin olmak istediğini, bu süreçte para politikasında veriye dayalı bir yaklaşım izlemeye devam edeceklerini vurguladı.
Küresel ticaretteki zayıflama ve rekabet gücündeki kayıpların Euro Bölgesi ihracatına yönelik talebi azalttığını vurgulayan Lagarde, sıkı finansman koşullarının da büyüme üzerinde baskı oluşturduğunu söyledi. Lagarde, birçok ileriye dönük göstergenin bu yılın sonlarında bir toparlanma işareti verdiğini ancak enflasyonun yüksek enerji fiyatları ve artan jeopolitik istikrarsızlık nedeniyle risk oluşturmaya devam ettiğini dile getirdi.
Avrupa'nın enerji bağımsızlığını artırmak, çevre ve iklim hedeflerini finanse etmek için ek yatırımlara ihtiyaç olduğunu belirten Lagarde, bu kapsamda Avrupa'nın çevre ve iklim hedeflerini finanse etmek için yılda fazladan 620 milyar Euroya, dijital dönüşüm için ise 125 milyar Euroya ihtiyaç duyduğunu belirtti.
Sermaye piyasaları birliğinin tamamlanmasının bu süreçte kilit rol oynayacağını vurguladı. Ayrıca, Avrupa'nın sermaye piyasalarının parçalanmış durumda olduğunu ve bu durumun sermaye piyasasının derinlik ve likiditesini olumsuz etkilediğini ifade etti.
ECB: Bitcoin’in gerçek değeri sıfır
Euro Bölgesi'nde enflasyon ECB'nin hedefine yaklaşıyor
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (15:08)