E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaECB Başkanı Lagarde: Faizi düşürmeye devam edeceğiz---

ECB Başkanı Lagarde: Faizi düşürmeye devam edeceğiz

ECB Başkanı Lagarde:  Faizi düşürmeye devam edeceğiz
23 Ekim 2024 - 07:05 borsagundem.com

ECB Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine devam edeceğini belirtti. Lagarde, temel faiz oranını hangi hızda düşüreceklerini söylemekten kaçındı

ECB Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Merkez Bankası'nın önümüzdeki toplantılarda temel faiz oranını düşürmeye devam edeceğini, ancak bu düşüşün hızının henüz belirlenmediğini söyledi.

ECB geçen hafta temel faiz oranını son dört toplantıdaki üçüncü kez ve yine çeyrek puan düşürdü.

Ancak Bloomberg TV'ye verdiği bir mülakatta Lagarde, gelecekteki bir toplantıda daha büyük bir hamleyi göz ardı etmeyi reddetti ve "Gidilecek yön belli" dedi.

Lagarde, Haziran ayından bu yana yapılan hamlelerin "mantıklı" olduğunu, ancak bunun merkez bankasının çeyrek puanlık kesintilere devam edeceği anlamına gelmediğini söyledi.

Euro Bölgesi'nin yıllık enflasyon oranı Eylül ayında %1,7'ye düştü, ancak ECB bu yılın sonuna doğru toparlanmasını bekliyor. Banka daha sonra enflasyonun inişe geçmesini ve 2025 yılında %2 hedefinde kalmasını bekliyor. Ancak Lagarde politika yapıcıların rehavete kapılmaması gerektiğini söyledi ve "İhtiyatlı olmalıyız ve hemen sonuca varamayız" dedi.

Bill Gates'ten Kamala Harris'e rekor bağışBill Gates'ten Kamala Harris'e rekor bağış

 

 İstanbul'un o ilçelerinde 13 saatlik su kesintisi! İstanbul'un o ilçelerinde 13 saatlik su kesintisi!

 

Tanıklık, hakem ve gider avansı tarifeleri Resmi Gazete'de yayımlandıTanıklık, hakem ve gider avansı tarifeleri Resmi Gazete'de yayımlandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)