E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDüzeltmeye rağmen Nvidia’da yüzde 67 oranında yükseliş beklentisi---

Düzeltmeye rağmen Nvidia’da yüzde 67 oranında yükseliş beklentisi

Düzeltmeye rağmen Nvidia’da yüzde 67 oranında yükseliş beklentisi
25 Haziran 2024 - 11:24 borsagundem.com

Her ne kadar Nvidia hisseleri düzeltmeye girmiş olsa da uzmanlar, yükselişin uzun vadede anlamlı şekilde devam edeceği görüşünde.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD hisse senedi piyasasında yıla damga vuran Nvidia hisseleri düzeltmeye girdi. Ancak uzmanlar, bu durumun hisse senedinin uzun vadeli performansını etkilemeyeceğini düşünüyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Wall Street araştırma firması Constellation Research, Nvidia’nın yüksek performansının gelecek 2 yıl boyunca devam edeceğini ve yükselişin yüzde 67 gibi rekor bir oranı bulabileceğini öne sürüyor ve bunu 7 farklı nedene bağlıyor.

7 avantaj

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Constellation Research, “Nvidia hisseleri gelecek 12 ay içinde hisse başına 200 dolara yükselecek ve bu performansı iki yıl boyunca sürdürecek” diyor.

Constellation'ın kurucusu R "Ray" Wang, CNBC’ye verdiği demeçte, Nvidia'nın yapay zeka patlamasını körükleyen GPU pazarındaki baskın konumunu korumasına yardımcı olacak yedi avantajı olduğuna inandığını söylüyor.

Wang, “Nvidia, ‘Yapay Zeka Çağı’nın temel hisse senedidir. CEO Jensen Huang, ortaklıklar ve doğrudan pazara giden yollar aracılığıyla silikondan yazılıma kadar dikey olarak entegre hakimiyet elde etmeyi amaçlıyor” diyor ve ekliyor: “Microsoft, Intel ve Cisco'nun üçlü bir temel oyuncu olarak hizmet ettiği bilgisayar çağının aksine, bu yeni dönemde tamamen Nvidia'ya bağlı yeni oyuncular olacak.”

Wang, Nvidia hisselerinin mevcut seviyelerden yüzde 67 oranında artmasını beklemesinin 7 nedenini ise şöyle sıralıyor…

Vizyon sahibi kurucu bir lider ve CEO

Wang, “Vizyon sahibi bir CEO ve silikon vadisinde de kolaylıkla görebileceğiniz gibi çok çok önemli. Bunlar, dünyadaki Larry Ellison'lar, Scott Mcnealy'ler, Mark Zuckerberg'ler gibi liderlik edenler” diyor.

Piyasaya girişte çıta yükseldi

Wang, “Çip pazarına girebilecek çok az rakip var ve bir çipin pazara sunulması uzun zaman alıyor; eğer bunu yapabilirseniz, başarılı olursanız ve sonrasında gerçekten doğru çipi üretebilirseniz, gerçekten de çok zor bir süreci başarıyla geçmişsiniz demektir” diyor.

Yüksek değiştirme giderleri

Wang, “İçeriye yani pazara bir kez girdiğinizde, CUDA yazılımı ve çiplere, yazılıma ve tüm yığına erişim nedeniyle kilitli kalırsınız. Oldukça uzun bir süre kilitli kalırsınız ve Nvidia bunu yapabilme noktasında oldukça öncü bir şirket” diyor.

Hakim pazar payı

Wang, bu avantajı, “Nvidia pazarda hakim bir paya sahip ve bence bu büyük bir fark yaratıyor çünkü uzun süredir bu pazardalar ve rakipleri en az 24 ay geride” şeklinde açıklıyor.

Güçlü ürün yol haritası

Wang, bu avantajı, “Nvidia’nın sunduğu ürün yol haritasının yalnızca onda birini, belki de yüzde birini görüyoruz ve bu, bir sonraki adıma dair fikir sahibi olanlar için gerçekten heyecan verici, çünkü bu kesinlikle çiplerden daha fazlası ve yazılımda olup bitenlerden ise kat be kat daha fazlası. Silikondan uç noktaya kadar gitme yeteneğini ve pek çok yeniliği Nvidia’da göreceğiz” diye ifade ediyor.

GPU yapay zekanın standardı haline geldi

Wang, “Ekosistem, GPU'yu varsayılan standart haline getirdi. Bu, herkesin çıkarım ve test yoluyla yapay zeka için aradığı standart ve bu da Nvidia’yı neredeyse tekel yapıyor” diyor.

Rakamlar yalan söylemez

Wang, “Burada gerçekten fiyat/kazanç oranıyla eşleşen inanılmaz bir büyüme görüyoruz ve herkes buna bakıyor ve bunun nasıl devam edeceğini anlamaya çalışıyor. Ancak geçen yıla kıyasla brüt kar marjları yüzde 78 ve büyümeleri yüzde 262; bu durum en azından gelecek 18 ila 24 ay boyunca devam edecek” diyerek şirketin büyüme ve kar odaklı yaklaşımının gelecekte de süreceğinin altını çiziyor.

Wang, hisse senedinin geçen hafta hisse başına yaklaşık 140 dolar seviyesinde zirve yapmasından bu yana yaşanan yüzde 14'lük düşüşün yatırımcılar için bir başka satın alma fırsatını temsil ettiğini de ekliyor.

Küresel piyasalarda 'Nvidia' etkisi

 

Nvidia hisselerinde sert düşüş! 3 günde 430 milyar dolar azaldı

 

Borsalar Nvidia’nın tökezlemesine hazır mı?

 

Bank of America: Nvidia rallisi henüz bitmedi

 

Bank of America: Sıradaki Nvidia, Broadcom olabilir

 

Nvidia hisselerini bölünme sonrası neler bekliyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)