E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakDünyanın en yüksek oteli K.Kore'de ---

Dünyanın en yüksek oteli K.Kore'de

Dünyanın en yüksek oteli K.Kore'de
01 Kasım 2012 - 11:44 borsagundem.com

Kuzey Kore başkenti Pyongyang, dünyanın en yüksek oteline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor

BORSAGUNDEM.COM
Bugün Güney Kore başkenti Seul'de gazetecilere bilgi veren Alman Kempinski'nin CEO'su Reto Wittwer, 105 katlı ve piramit şeklindeki Ryugyong Hotel'in Temmuz veya Ağustos aylarında kısmen açılacağını söyledi.
Kempinski böylece Kuzey Kore'de faaliyete başlayan ilk Batılı konaklama şirketi olacak. Bu gelişme, uluslararası ambargo altındaki yoksul ülkenin turizm gelirlerini artırma çabasının bir işareti olarak yorumlanıyor.
Bloomberg'in haberine göre CEO Wittwer, Kuzey Kore'nin dünyaya açılması halinde otelin "bir para basma makinası" olacağını söyledi.
Kore dilinde "Söğütler Başkenti" anlamına gelen Ryugyong Hotel, 330 metre ile dünyanın en yüksek oteli olacak.
Otelin yönetimini Kempinski üstlenirken, Mısırlı telekom devi Orascom da, 2008'de Kuzey Kore'de kazandığı 400 milyon dolarlık lisans ihalesinin bir parçası olarak, finansmana yardımcı olacak. Orascom, bugüne dek otelin ön cephesini tamamlamak için 180 milyon dolar harcadı.
Wittwer, böylesi yatırımların Kuzey Kore'de "madencilik lisansları, hammadde, emtia ve emtia takası ile" karşılandığını, çünkü ülkenin nakit parası olmadığını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)