E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Economist dergisinin araştırma birimi Intelligence Unit’in salı günü yayımladığı Küresel Yaşam Maliyeti anketi, yükselen kurun İsviçre ve Avustralya gibi ülkelerde yaşam maliyetini artırdığını, Zürich’in ise dünyanın en pahalı kenti olarak Tokyo’yu geride bıraktığını ortaya çıkardı.
Yatırımcıların paralarını euro bölgesi ülkelerinden çekip, güvenli liman olarak gördükleri İsviçre frangına yöneltmeleri sonrasında Zürich, en pahalı şehir konusunda geçen yıl beşinci sıradayken, bu yıl birinci sıraya yükseldi. Cenevre ise üçüncü sırada yer aldı.
Dünyanın en pahalı şehirleri sıralamasında ilk 20’de Avustralya’dan beş şehrin olduğu görüldü. Sydney ve Melbourne sırasıyla yedinci ve sekizinci sırada yer aldı.
Araştırmanın editörü Jon Copestake yaptığı açıklamada, “Avustralya’daki yaşam maliyetinin artmasında, kur oranları en büyük etkiyi yarattı. Avustralya doları, ABD doları karşısında son on yılda iki kat değerlendi” dedi.
Kanada’nın Vancouver kenti, Kuzey Amerika’nın en pahalı şehri olarak ABD’li kentleri geride bıraktı. Vancouver aynı zamanda dünyanın en pahalı 37’inci kenti de oldu.
ABD'NİN EN PAHALISI LOS ANGELES
ABD’nin en pahalı kenti Los Angeles olurken, dünyada 42’inci sırayı Şanghay ile paylaştı.
New York ise dünya sıralamasında 47’inci sırada yer aldı.
Araştırmadan dünya genelinde 130 şehir birbiriyle kıyaslanırken, araştırmada gıdadan, kıyafete, kiralardan,özel okul fiyatlarına kadar 160 farklı kalemin fiyatı değerlendirildi.
EN UCUZ KENTLER ASYA'DA
Ankette Asya şehirlerinin sıralamalarda üst sıralara tırmandığı da görüldü.
Diğer yandan Asya’da dünyanın en ucuz şehirlerinin yer aldığı da ortaya çıktı. Dünyanın en ucuz dört kentinden üçü Hindistan’da yer alıyor. Pakistan’ın Karaçi kenti ise dünyanın en ucuz şehri oldu.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsagundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsagundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsagundem.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsagundem.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (20:16)