E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Çokcevik, dünya genelinde 300’e yakın helal konseptli otel olduğunu, bunun yarısının Türkiye’de bulunduğunu söyledi.
Helal konseptli tesis bakımından dünyada ilk sırada yer alan Türkiye’nin önünde büyük fırsatlar olduğunu belirten Çokcevik, “Helal turizmde çektiği turist sayısına göreyse birinci sırada Malezya bulunuyor. 2008 yılında en fazla turist çeken ülkeler sıralamasında 19’uncu sırada yer bulan Malezya, helal turizm pazarına yaptığı yatırımlarla 2011’de sıralamadaki yerini 10 basamak birden yükseltti” dedi.
30 ülke, 1000 delege
Helal Turizm Konferansı (HTC) Türkiye Direktörü Akın Arıkan, ilki 2014 yılında İspanya’da gerçekleştirilen Helal Turizm Konferansı’nın daha geniş bir katılımla 3-5 Mayıs tarihleri arasında Konya’da düzenleneceğini açıkladı.
Arıkan, uluslararası konferansa 25 uluslararası konuşmacı, 60’tan fazla tur operatörü ve seyahat acentesi, 150 helal konseptli otel, 30 ülkeden 1000’e yakın delegasyon ve binlerce ziyaretçinin katılacağını ifade etti.
Konferansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB, Konya Belediyesi, TSE ve Arap Turizm Organizasyonu’nun desteklediğini kaydeden Arıkan, şöyle dedi:
“Helal turizm potansiyelinin doğru şekilde analiz edilip uygulanmasıyla 2020’de 200 milyar dolar hacme ulaşması beklenen bu pasta sayesinde Türkiye 2023 hedeflerini kolayca aşabilir. 1.5 milyar nüfusu geçen ve 7 kıtaya yayılan İslam dünyasında son yıllarda Muslim friendly travel (MFT) yani müslüman dostu seyahat konseptine uygun olarak helal turizm markası ön plana çıktı. Mastercard verilerine göre helal turizmin küresel turizm ekonomisi içindeki payı yılda yüzde 14 büyüyor. Helal turizm islam coğrafyası dışında da milyarlarca dolar yatırım yapılan bir sektör haline geldi. Türkiye de bu büyük pastadan yüksek pay alma potansiyeli olan ülkelerden biri.”
200 milyar dolar
Dünya Turizm Örgütü verilerine göre yılda yaklaşık 1.16 milyar insanın seyahat ettiğini ve 1.09 trilyon dolar para harcadığını belirten Arıkan, “2011 yılında hac ve Umre hariç 123 milyon müslüman turizm faaliyetinde bulunarak 126.1 milyar dolar harcama yaptı. 2020’de bu rakamın 200 milyar doları bulacağı öngörülüyor” dedi.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (06:01)