E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDünyada 400 tane var bizde yok!---

Dünyada 400 tane var bizde yok!

Dünyada 400 tane var bizde yok!
17 Nisan 2012 - 13:32 borsaningundemi.com

SOCAR Türkiye Başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz, Türkiye ekonomisinin büyüyebilmesi için enerjiye ihtiyaç olduğunu söyledi

SOCAR Türkiye Başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, Türkiye ekonomisinin büyüyebilmesi için enerjiye ihtiyaç olduğunu belirterek, ''Dünyada 400 küsur nükleer santral var, bizde 1 tane yok henüz. Dünyayı kirletmeyelim. Tamam ama bu ülkenin onurlu duruş sergilemesi, güçlü kalabilmesi, zenginleşebilmesi için nükleer enerjiye de kömüre de ihtiyaç var'' dedi.
''Gediz Üniversitesi 1. Kariyer Günleri'' etkinliğinin açılışında konuşan Kenan Yavuz, Türkiye ekonomisinin yüzde 10 büyümesi halinde üniversitede okuyan öğrencilerin hepsinin mezun olduğunda iş bulacağını, yüzde 5 büyümesi halinde yarısının iş bulacağını, yüzde sıfır büyümesi halinde ise tüm öğrencilerin işsiz kalacağını söyledi.
Çalışanların önceki yıllarda 40 yaşına gelmeden emekli olduğunu, ama günümüzde 60-65 yaşlarında emekli olunabildiğini ifade eden Yavuz, ''Yani sizin dünyanız bizimkinden daha zor, daha rekabetçi bir dünya. Türkiye ekonomisinin büyümesi, rekabet gücünün artması için sizin büyük katkı koymanız lazım. Sizin bir şeyler üretip dünyaya bunu satmanız lazım. Bunun için rekabet gücünüzün olması lazım. Rekabet gücü dediğimizde de ilk şart insan kalitesi'' diye konuştu.
Yavuz, Çin'in dünya ekonomisinin yüzde 40'ını üretir hale geldiğini, son 2 yılda her hafta bir termik santral inşa ederek 104 tane santral yaptığını, bütün enerji potansiyelini sonuna kadar kullandığını dile getirdi.
Türkiye'nin kurulu kapasitesinin 50 bin megavat olduğunu, bu enerji ile 134 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini, 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşılması için 200-250 bin megavat elektrik üretmek zorunda olunduğunu ifade eden Yavuz, şöyle konuştu:
''Türkiye ekonomisinin büyüyebilmesi için enerjiye ihtiyaç var. Bu açığı nasıl kapatacağız, ne yapacağız- Kömür deyince İzmirliler, nükleer deyince Mersinliler, su deyince Rizeliler ayağa kalkıyor. Peki nasıl olacak bu iş- Yenilebilir enerji deniyor. Dünya ekonomisinde yenilenebilir enerjinin oranı yüzde 10 seviyesinde. Türkiye yenilenebilir enerji potansiyelini maksimum kullansa en fazla 10-20 bin megavata çıkabilir. Peki ne olacak- Bir şeyi istemediğinizi söylediğiniz zaman yerine ne istediğinizi söylemeniz lazım. Bunlara karşı olanlar dağ başında çadırda yaşayıp, elektrikten uzak yaşam kurarsa amenna. Ama klimanın altında serinleyeceksin, bilgisayar kullanacaksın, çağdaş yaşamın bütün imkanlarından yararlanacaksın, ama ''santral istemem'' diyeceksin.
Dünyada 400 küsur nükleer santral var, bizde 1 tane yok henüz. Biz kirletme hakkımızı kullanmadık daha. Dünyayı kirletmeyelim. Tamam ama bu ülkenin onurlu duruş sergilemesi, bağımsız olabilmesi, güçlenebilmesi, güçlü kalabilmesi, zenginleşebilmesi için nükleer enerjiye de kömüre de ihtiyaç var. Aksi takdirde siz ya da sizin çocuklarınız büyük sorunlarla karşı karşıya kalacak.''
-Diğer konuşmacılar-
Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu insan kaynağında öncelikle yabancı dil, kendine güven, dürüst ve güvenilir olmak, bilgi ve beceri kazanmış olmak gibi unsurların önemsendiğini belirterek, üniversite olarak bu özelliklere sahip, piyasanın ihtiyaç duyduğu elemanların yetiştirilmesine en az eğitim kadar önem verdiklerini söyledi.
Mobilya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu ise günümüzde tek yabancı dilin yeterli olmadığını, artık ikinci, hatta üçüncü dil bilmek gerektiğini söyledi.
Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu da meslek seçerken belirli bir yol belirlemek ve bu yönde kendini geliştirmek gerektiğini dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)