E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Pasifik Okyanusu'nda, Endonezya'nın Açe eyaletinin açıklarında, 8.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Tsunami alarmı verilirken, depremden birkaç saat sonra aynı bölge 8.2'lik bir artçı şokla sallandı.
ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), Sumatra açıklarında meydana gelen depremin büyüklüğünü ilk etapta 8.9 olarak açıkladı. Depremin büyüklüğü, önce 8.7'ye daha sonra da 8.6'ya revize edildi.
Deprem, TSİ 11.38'de 22.9 kilometre derinlikte gerçekleşti. TSİ 12.27'de ise Hint Okyanusu'nun kuzeyinde bir artçı sarsıntı meydana geldi. Bu depremin büyüklüğü de önce 6.5 olarak bildirildi, daha sonra 6.0 olarak düzeltildi.
TSİ 13.43'te USGS verilerine göre, Kuzey Sumatra adasının batı kıyılarının açıklarında 8.2 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha yaşandı. 16.4 kilometre derinlikte meydana gelen sarsıntının ardından yeniden tsunami alarmı verildi.
DEVLET BAŞKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA: TSUNAMİ TEHDİDİ YOK
Endonezya Jeofizik Dairesi ve Felaket Yardım Ajansı'ndan yapılan ilk açıklamalarda, karada hasar ya da su seviyelerinde, tsunaminin işareti olabilecek bir değişiklik olmadığı ancak bölgeye kurtarma ekipleri gönderildiği ifade edildi.
Endonezya Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono ise Açe'de can ve mal kaybı olmadığını belirterek, "Tsunami tehdidi yok, ama alarmdayız" dedi.
TÜRK VATANDAŞLARININ DURUMU İYİ
Türkiye'nin Jakarta Büyükelçiliği, Endonezya'daki deprem sonrasında, bölgede yaşayan Türk vatandaşlarından yaralanan ya da hayatını kaybeden olmadığını bildirdi.
Büyükelçilik'ten yapılan yazılı açıklamada, "Bölgede yaşayan vatandaşlarımız arasında yaralanan ya da hayatını kaybeden vatandaşımız bulunmamaktadır" denildi.
Reuters muhabirleri depremin Singapur, Tayland ve Hindistan'ın güneyinde de hissedildiğini bildirdi. 17 SANTİMETRELİK İLK DALGA AÇE'YE İLERLİYOR
Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, Hint Okyanusu genelinde, toplamda 27 ülke için tsunami alarmı verildiğini açıkladı.
Merkezden yapılan açıklamada 17 santimetre yüksekliğindeki ilk tsunami dalgasının Açe'ye doğru ilerlemeye başladığı belirtildi. Yetkililer, "Tsunami çok büyük görünmüyor, ancak birkaç dalga halinde gelebilirler" uyarısını yaptı.
Hindistan yönetimi de Nicobar ve Andaman Adaları ve doğu sahilleri için tsunami uyarısında bulundu. Özellikle doğuda 6 metre yüksekliğinde dalgalar bekleniyor.
Sri Lanka'da da tsunami uyarısı verildi. Tayland ise vatandaşlarını kıyı bölgelerinden çekilmeleri konusunda uyardı. Depremin ardından Tayland'ın Phuket adasındaki uluslararası havaalanı geçici olarak kapatıldı. Pakistan, Umman, İran ve Maldivler de alarma geçti.
Uzmanlar bu depremde açığa çıkan enerjinin onlarca atom bombasına eşdeğer olduğunu ifade ediyor.
"ATEŞ ÇEMBERİ"
Endonezya, “Pasifik Ateş Çemberi” olarak tabir edilen ve sık sık deprem, tsunami ve yanardağ patlamalarının olduğu bölgede bulunuyor.
Ülkede, 26 Aralık 2004'de 9.1 büyüklüğünde meydana gelen deprem ve ardından oluşan tsunamide 13 Hint Okyanusu ülkesinde toplam 230 bin kişi hayatını kaybetmişti. Sadece Endonezya'da can kaybı 170 bin kişi olmuştu.
Açe bölgesinde ise en son Ocak 2012'de 7.3 büyüklüğünde bir deprem olmuştu.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
YÜCE ALLAHTAN DİLERİMHERTARAF SALLANSIN,nasılsa biz emekliler çile çekiyoruz çile çekmektense allahın huzurunda olmayı kabul ederim.allah başımızdakilere öyle bir bela versinki arkalarını bile dönüp bakamadan yok olurlar inşallah.işte bukadar kendinizden doğuttunuz.ven burada yazılan herşeyin EDİTÖRLERİNİZİN okuyup hepsini yayınlamasını istiyorumr
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsagundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsagundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsagundem.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsagundem.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (14:05)