E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDünkü yükselişi ile en çok dikkat çeken hisse---

Dünkü yükselişi ile en çok dikkat çeken hisse

Dünkü yükselişi ile en çok dikkat çeken hisse
31 Ocak 2019 - 09:30 borsagundem.com

Dün endekste yükselişi ile en çok dikkat çeken hisse %6,52'lik yükselişi ile Şişe Cam Fabrikaları oldu

"BIST100 Hisse Senetleri dün %0,09 yükselişle 104,189 seviyesinden yatay kapandı. Yükselişi ile en çok dikkat çeken hisse %6,52'lik yükselişi ile Şişe Cam Fabrikaları (SISE), düşüşü ile en çok dikkat çeken hisse ise BIST 100 içinde %6,42'lik düşüşü ile ENKAI oldu. Hisse senetlerine artan ilginin temel nedeni Türk şirketlerinin global gelişen ülke şirketlerine kıyasla oldukça ucuz seviyelerde bulunması. Ek olarak yükselişte diğer bir faktör ABD Merkez Bankası FED'in faiz artırımlarına ara verecek olması ve Avrupa Merkez Bankası için de faiz artırım beklentilerinin bir yıl daha ötelenmesi. Dün FED politika faizini %2.25-2.50 arasında tutması bu düşünceyi güçlendiren bir haber akışıdır. Global büyümenin yavaşladığı ortamda Merkez Bankaları'nın faiz artırımları artık zor ve gerekirse de büyümede hızlı yavaşlama durumunda parasal genişleme de söz konusu olabilir."

ALAN YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Eko31 Ocak 2019 16:23

    Millet yemek icin cam alıp yiyor hepsii hikaye

  • 1Borsacı31 Ocak 2019 12:01

    2018 son günlerinde İŞ Yatırım yüklü aldı, sonra düştü. Alan ve satan iddialaşmayı bitirince birileri BIST30 VIOP kontratlarında shortçuları sıkıştırmak için az para ile yükseltti. Düz cam, otomobil camı ve züccaciye bu yıl cansız olur. ISCTR almak daha mantıklı.