E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDövizzedeler Meclis'e taşındı---

Dövizzedeler Meclis'e taşındı

Dövizzedeler Meclis'e taşındı
09 Aralık 2013 - 07:36 borsagundem.com

Japon yeni, İsviçre frangı gibi para birimleriyle borçlanıp zarar edenler için Meclis'te çalışma başlatıldı

TBMM Dilekçe Komisyonu, Japon Yeni ve İsviçre Frangı üzerinden borçlanan dövizzede vatandaşlardan gelen yüzlerce başvuru üzerine, bankalar ve ilgili devlet kurumlarıyla bir araya gelerek kapsamlı bir rapor hazırladı.

Star'ın haberine gçre, tüketicilerin düşük faizli finansman olması dolayısıyla döviz gelirleri olmadığı halde dövize endeksli kredi alarak bilinçli tüketici gibi davranmadıkları tespiti yer aldı. Bankaların da, müşterileri teşvik ettiği ve yeterli   bilgilendirme yapmadığı belirtildi. Raporda, 2007-2009 yılları arasında Japon Yeni ve İsviçre Frangı ile kredi almış ve mağdur olmuş olabilecek yaklaşık 6-7 bin tüketicinin olabileceği kaydedildi. Raporda ayrıca Başbakanlık koordinatörlüğünde, başta mağdur temsilcileri olmak üzere Hazine, Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Türkiye Bankalar Birliği ile en fazla döviz kredisi veren bankalardan oluşan bir komisyon kurulması önerildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • rezan06 Mart 2014 11:13

    lutfen lımıt konarak ınsanları bölmeyelım. 250.000 tl neye göre hesaplandı. benım aldıgım kredı 255.000.tl bu ne olacak lutfen sorabılırmıyız.yetkılılere.

  • fatih01 Mart 2014 23:24

    zamanında benimde önüme geldi ben tl banka kredisi kullandım bir önceki 10 sene gibi kur sabit kalsaydı oh ne karlıyız demeyecekmiydiniz bu durumda benim tl kredisi de dövize yapılandırılırmıydı acaba? fırsatçılık zarar getirdi doğru bir başlık olmuş bence Sonuçta fatura bankalara kesilecekse çözüm iyi olur ama devlet ödeyecekse ayıp olur

  • Gürhan10 Aralık 2013 02:00

    Sn. Editör konuyu anlamadan irdelemeden böyle bir yakıştırma olmaz..Böyle habercilik olmaz ..Raporu okumanı tavsiye ederim..Komisyon Bankaların kur farklarını faiz geliri olarak belirtip haksız kazanç ve sebepsiz zenginleşme olarak tespit etti..Buna ne diyorsun fırsatçı kim?

  • murat09 Aralık 2013 20:30

    hangi editör inceleyecek de sonra yayınlanacak siz önce anlamayı ve anlatmayı öğrenin ne demek fırsatçı daha çok anlatılması gereken konu var ama .................

  • Çağlar09 Aralık 2013 19:43

    Kim fırsatçı acaba, bankalar mı vatandaş mı?