E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakDöviz ve altın satan ev alıyor---

Döviz ve altın satan ev alıyor

Döviz ve altın satan ev alıyor
19 Ağustos 2011 - 05:01 borsagundem.com

Piyasalarda yaşanan dalgalanmalarla döviz kurlarında ve altın fiyatlarında tarihi seviyelerin görülmesi gayrimenkul sektörüne yaradı

Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, “Doların yükselmesi öngörmediğimiz bir şekilde satışlarımızı tetikledi. Dövizin ve altının fiyatlarının yükseldiği bu dönemde nakit alım oranı yüzde 10 arttı” dedi.
Dolar bazında düştü
Halkalı’da gerçekleştirecekleri Dumankaya Konsept Halkalı projesinin toplantısında konuşan Uğur Dumankaya, doların yükselmesiyle tüketicinin elindekini yüksek fiyattan bozdurma düşüncesiyle hareket ettiğini belirterek, şunları söyledi: “Dolar ve altın yükselirken, gayrimenkul yerinde saydı. Doların yükselmesiyle bizim konut fiyatlarımız dolar bazında yüzde 15-20 zayıfladı. Bu da, iki noktadan değer kazanan tüketicinin konut alımına geçmesini sağladı. Dövizden ve altından kaçan gayrimenkule sığındı.”
Konut satışlarının yaz döneminde durgunlaştığını ancak ağustosta ciddi satışlar yaptıklarını ifade eden Dumankaya, şöyle konuştu: “Son 15 gündür satışlarımız yüzde 25 oranında arttı. Doların yükselmesi öngörmediğimiz bir şekilde satışlarımızı tetikledi. Dövizin ve altının fiyatlarının yükseldiği bu dönemde nakit alım oranı yüzde 10 arttı. Ramazan ayında geçerli olan kampanyamız kapsamında 15 günde 70 konut sattık. Bunun ay sonunda 100-150’ye oturacağını düşünüyorum.”
Araziyi Yıldız’dan aldı
Konsept Halkalı projesinin arazisini Yıldız Holding’den aldıklarını söyleyen Ali Dumankaya, “6 ay önce anlaşma sağladık. Arazinin olduğu yerde birçok nitelikli konut projesi mevcut. Araziyi alırken çok uğraştık, bizden başka isteyenler de vardı” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)