E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDolar/TL'de kritik seviye---

Dolar/TL'de kritik seviye

Dolar/TL'de kritik seviye
18 Aralık 2015 - 09:43 borsagundem.com

İKON Menkul, sabah piyasa raporunda öne çıkan gelişmeleri değerlendirdi

Fed’in faiz kararının ardından, stresin atlatılmasıyla birlikte TL varlıklarında güçlü seyir devam ediyor. Geri çekilen USDTRY kuru ise 2.93 kritik seviyesine ulaştı. Bu seviyede yer alan 5-10 günlük ortalamalar şimdilik net bir sinyal üretmiyor. Ancak günlük kapanışların 2.93 seviyesi altında oluşmaya devam etmesiyle birlikte aşağı yönlü yeni bir düşüş kanalı başlayabilir. Belirttiğimiz gibi günlük bar kapanışları trendin devamlılığı açısından önemli olacak. Bu yüzden bu seviyeden fiyatların tekrar yukarı yönlü toparlanması halinde ortalamalarda yeni bir al sinyalinin de oluşabileceğini belirtelim.. Teknik görünüme göre 2.93 civarındaki fiyatlamalar şuan önemli görünüyor. Geri çekilmelerde 2.90-2.87 önemli destekler olarak görünürken, 2.96-2.99 ise direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.

Petrol Fiyatlarında Belirsizlik Sürüyor…

Fed’in faizleri arttırması endekslere olumlu yansımasına rağmen, petrol fiyatlarında aynı iyileşme görülemedi. Faizlerin artması doları güçlendirdiği ve maliyetleri arttırdığı için emtia fiyatlarını olumsuz etkiliyor. Fiyatlarla birlikte enerji sektörü hisselerinde de satış trendlerinin devam ettiğini belirtebiliriz. ABD ham petrol fiyatlarına bakacak olursak, 34.50 destek seviyesinde tutunmaya çalışıyor. Bu seviye üzerinde kalmaya başarması halinde kısa bir tepki hareketinin oluştuğunu görebiliriz. Bu seviye üzerinde tutunamaması olasılığında ise petrol fiyatlarında 32-29 dolar seviyelerine kadar düşüşler görülebilir.

Japonya Merkez Bankası Alım Programını Çeşitlendirdi…

Bugün açıklanan Japonya Merkez Bankası faiz kararında parasal genişleme miktarı sabit tutuldu. Yıl sonuna doğru yatırımcılar Japonya Merkez Bankası’ndan genişleme yönünde bir adım atmasını bekliyordu. Ancak bu gerçekleşmedi ve 80 trilyon Yen’lik yıllık alım programı devam etti. Burda farklı bir karar ise artık Japonya Merkez Bankası tahvil alımlarının vadesini uzatacak ve riskli varlık alımlarını yönelecek. 300 milyar yen tutarında borsa ETF varlıklarını alacağını açıklayan merkez bankası böylelikle programdaki ürünleride çeşitlendirmiş oldu. Kararın ardından USDJPY tarafında dalgalı bir seyrin olduğunu gördük. İlk etapta 123.50 seviyesine kadar yükselen USDJPY paritesinde, açıklamaların ardından paranın dönüşüm hızının azalacağı nedeniyle satışlar hız kazanarak 122.00 seviyesine kadar geri çekildi. İlk destek 121.60 seviyesinde yer alırken, bu seviyenin kırılması halinde 121.35 e kadar geri çekilme olabilir.
İKON Menkul

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)