E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDolar/TL bu verilere odaklandı---

Dolar/TL bu verilere odaklandı

Dolar/TL bu verilere odaklandı
04 Aralık 2015 - 11:51 borsagundem.com

Bugün açıklanacak önemli veri ve kararlarla birlikte Dolar/TL’de oldukça hareketli bir gün bekleniyor.

FED’in kritik Aralık ayı öncesinde yakından takip ettiği ve en kritik ekonomik göstergelerden biri olan Tarım Dışı İstihdam verisi bugün açıklanıyor. TSİ 15:30’da açıklanacak veri FED’in ABD ekonomisindeki toparlanma düşüncesini desteklemesi ve faiz artırımını rahatça gerçekleştirebilmesi için önemli bir gösterge. Veride beklenti 200 bin düzeyinde. Ancak verinin 150bin – 170 bin aralığında gelmesi dahi FED’in faiz artırımına çok büyük engel teşkil edeceğini düşünmüyoruz. Bu çıkarsamayı da FED Başkanı Yellen’ın son yaptığı açıklamadan yapabiliriz. Bu önemli verinin yanında bir diğer önemli gelişmede kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s in bugün Türkiye’nin notunu tayin edecek olması. Moody’s sabah saatlerinde Rusya’nın notunu negatiften durağana çevirdi ve böylece gelişmekte olan ülkeler arasında notu negatif olan tek ülke Türkiye kaldı. Moody’s daha önce Türkiye için yaptığı açıklamalarda siyasi belirsizliklerin altını çizerek herhangi bir değişikliğe gitmiyordu. Ancak siyasi risklerin ortadan kalkması ve hükümetin de göreve başlamasıyla bu risklerin ortadan kalktığını ve Moody’s in bugünkü toplantıda Türkiye’nin de notunda en azından durağana çevirmek gibi bir değişikliğe gidebileceğini belirtelim. Ancak Moody’s notu negatifte bırakması halinde Türkiye’den yapısal reformlar görmek isteyebilir ve jeopolitik risklere değinebilir.

Teknik açıdan baktığımızda; güne yükselişle başlayan ve 2.89 seviyelerine doğru atak yapan paritenin buralarda kalıcı olamayarak yeniden 2.8860 seviyelerinde tutunduğunu görmekteyiz. Öğleden sonraki veri akışına kadar volatilitede önemli bir artış beklemiyoruz. Verilerin ardından ise olası yükselişlerde 2.90 direnci üzerinde kalıcı tutunmanın önemli olduğu belirtelim. Olası geri çekilmelerde ise 2.8750 desteği izlenebilir.

Destekler: 2.8750 – 2.8580 – 2.8500

Dirençler: 2.8880 – 2.8930 – 2.9080

İkon Menkul

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)