E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL 2.89 seviyesinde---

Dolar/TL 2.89 seviyesinde

Dolar/TL 2.89 seviyesinde
13 Temmuz 2016 - 07:56 borsagundem.com

Dolar kuru hisse piyasalarındaki ralliler nedeniyle yükseliş gösteremeyerek seviyelerini koruyor

Küresel piyasalarda İngiltere Merkez Bankasının da Brexit riskine karşı daha fazla adım atmaya başlayacağını söylemesi ,Fed faiz artırım riskinin azalması ve İtalyan bankaları hakkında Almanya Başbakanı Merkel'in yaptığı açıklamalar sonrası yaşanan ralliler dolar üzerinde baskı oluşturdu.

Dolar endeksi  96.40 seviyelerinde yatay seyrederken Borsa İstanbul'daki güçlü yükseliş dolar/TL paritesinin 2.90 seviyelerinin aşılamamasına neden oldu. Bu seviyelerden  geri çekilme yaşayan parite dün 2.8833 seviyesine gevşedi. Ancak 2.8830 desteğinin kırılamaması dolara bir miktar alış getirdi. Dolar kuru şu saatlerde yüzde 0.24 kazançla 2.8934 seviyesinden işlem görüyor.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in faiz oranlarını artırma konusunda acele etmemesi gerektiğini, Fed'in gelecek 2 yılda sadece 1 faiz artırımına ihtiyacı olduğu görüşünü devam ettirdiğini söyledi.  

İstihdam yaratım trendinin önümüzdeki aylarda yavaşlamasını beklediğini ifade eden Bullard, bunun tam istihdama yaklaşmış bir ekonomide normal bir gelişme olduğunu belirtirken, öngörülebir gelecekte düşük enflasyon ve düşük işsizliğin devak etmesini beklediğini vurguladı. 

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ise, faiz oranlarında değişikliğin her Fed toplantısında masada olacağını, ancak faizde değişiklik yapılıp yapılmayacağının ve zamanlamasının ekominin performansına bağlı olacağını söyledi.  

Konuşmasında enflasyonun kademeli şekilde yükselmekte olduğuna ve Fed'in faiz oranlarında kademeli bir yükselişe gitmesi gerektiğine inanmaya devam ettiğini belirten Mester, Fed'in daha fazla parasal genişlemeye gitmesi gerekeceğine inanmadığını vurguladı. Mester, negatif faiz taraftarı olmadığını da ifade etti.

Altın seviyelerini koruma çabasında

 

Petrol tekrar gevşedi

 

Bölgesel Fed'lerin yarısı Haziran'da faiz artırımı istedi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)