E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakDolarlar, altınlar yastık altından çıktı---

Dolarlar, altınlar yastık altından çıktı

Dolarlar, altınlar yastık altından çıktı
18 Ocak 2011 - 08:20 borsagundem.com

Türk insanının güvendiği projeye akın ettiğini belirten inşaatın duayeni Ağaoğlu “Krizde naftalinli dolarlar yastık altından çıktı, bize geldi” dedi

Ağaoğlu Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, nüfusunun yüzde 70’i 30 yaş civarında olan Türkiye’de doğru projelerin her zaman iş yaptığını belirterek, krizde satışa çıkan MyCity projesi için ‘naftalinli poşetlerde’ saklanan dolarlarla ev sattıklarını söyledi. Doğru projelerin yastık altındaki paraları bile ekonomiye kazandırdığını vurgulayan Ağaoğlu “Türkiye 2010 yılını en iyi değerlendiren ülkelerden oldu. Başbakan Erdoğan, ‘kriz teğet geçecek’ dedi, gerçekten de teğet geçti. Türkiye kendi gücünün farkında olmayan ülkelerden biri. Biz ekonomik krizde MyCity projemizi satışa çıkardık. Naftalinli dolarları poşetlerle getirerek ev aldılar. Yani insanlarda para var. Önemli olan güven veren projeler yapabilmek” diye konuştu. Ali Ağaoğlu, gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında 2010 değerlendirmesi ve 2011 hedeflerini anlattı. Şirket olarak, 2010’u gayet başarılı geçirdiklerini belirten Ağaoğlu, 2010’u 3 bin konut satışı ve 1 milyar liranın üzerinde ciroyla kapattıklarını, 2011’de ise 2 milyar liralık bir ciro hedeflediklerini söyledi. Yaptıkları işlerle sadece kendi konutlarının satışını değil, aynı zamanda Anadolu’daki konut satışlarını artırdıklarını belirten Ağaoğlu “My Europe projemizdeki reklam kampanyaları sadece bizim satışımızı tetiklemedi, Anadolu’nun birçok ilinden, Trabzon’dan, Van’dan, Konya’dan, Antalya’dan, İzmir’den müteahhitler arayıp, (Teşekkür ederiz, senin sayende daire satıyoruz) diye tebrik etti. Milletin psikolojisini alım yönünde harekete geçirdik. Biz bir haftada orada 2 bine yakın konut sattık” şeklinde konuştu.
1954 DOĞUMLU 22 YAŞINDA!
Konut satışlarının hızlanmasında faiz oranlarının da etkisinin büyük olduğunu belirten Ağaoğlu “1954 doğumluyum. Yani 22 yaşındayım ve faiz oranlarının bu kadar düştüğünü görmedim. Bu da konut kredilerinin hızlanmasına neden oluyor. Özellikle balon oluştuğuyla ilgili yorumlar duyuyoruz. Balon nerede oluştu şunu bir anlatsanıza? İstanbul’da senede 400 bin konut üretmemiz gerekiyor. Türkiye’de üretilen rakam bunun altında. Üretimde balon yok, sorunlu kredi yok, kredinin hacminde bir sorun yok, peki bu balon nerede oluştu? Balon oluşsa oluşsa o insanların kafasında oluştu” diye konuştu.
Reklam için THY’den de teklif geldi
Ali Ağaoğlu, kendi şirketinin reklam filminde oynamasının ardından birçok şirketten teklif yağdığını belirterek, Türk Hava Yolları’ndan da ‘teklifvari’ bir şeyin geldiğini belirtti. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun, şirketi çok başarılı bir seviyeye getirdiğini belirten Ağaoğlu “THY’yi çok beğeniyorum. Önemli işler yaptılar. Reklam filmlerinde oynamam için teklifvari bir şey oldu. 5 milyon dolar istedim. Kabul ederlerse oynarım” dedi. 
Ucuz konutta sorun oluşabilir
Konutun önemli girdilerinden demir ve çimentoya zam geldiğini bunun ucuz konutlarda sıkıntı yaratabileceğini belirten Ağaoğlu “Demirin tonu 800 liralardan 1.400 liralara geldi, çimentoda yüzde 30’lar civarında artış var. Ucuz konut üreten firmalardan bazılarını dikkatle izliyorum. Maliyet artışları bu firmaları sıkıntıya sokabilir. Söyledikleri fiyata mal edememe ihtimalleri var diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Star

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • batuhan18 Ocak 2011 08:33

    sayın ağaoğlu bi burayada el atsanız iyi olur siirtte herhan gi bi gelişme yok hep yerinde sayıyor zengin olan yatırımı batıya taşıyor millet çok fakir ev alım gücü yetersiz bi el atında buranın dualarını kazanın teşekkür.