E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolarını boz Türkiye’ye sahip çık…---

Dolarını boz Türkiye’ye sahip çık…

Dolarını boz Türkiye’ye sahip çık…
28 Kasım 2016 - 12:15 borsagundem.com

İş Yatırım piyasa raporunda dolar tarafında yaşanan yükseliş sonrası sosyal medyada başlatılan 'Dolarını boz Türkiye’ye sahip çık' kampanyasına yer verdi

Trump zaferi sonrası Küresel sermaye tahvilden ve gelişmekte olan ülke varlıklarından çıkıp ABD hisse senetlerine girmeye devam ediyor. Para girişi ile Wall Street yeni zirvelere koşarken, haftaya ABD dolarındaki geri çekilme ile başlıyoruz.
Trump zaferi sonrası 98’den 102’ye kadar yükselen DXY dolar endeksi haftanın son iki günü gelen satışlarla 100,8’e geriledi. Sabah ilk işlemlerde Türk lirası %0,82 yükselişle Güney Afrika randından sonra en çok değer kazanan para birimi konumunda.
Hafta sonu Başbakan Yıldırım’ın döviz kuru ve OHAL konusunda yaptığı açıklamalar da Türk lirasının güçlenmesinde etkili oldu. Başbakan Yıldırım kamunun döviz cinsi alacaklarını Türk lirası üzerinden tahsil ederek piyasaların döviz talebini azaltmak istediklerini açıkladı.
Kamu özelleştirmelerinin döviz cinsi yapılması döviz talebini artıran önemli bir gerekçe. Önümüzdeki dönemde futbol yayın ve enerji ihaleleri gibi büyük özelleştirmelerin ödemelerinin Türk lirası üzerinden yapılması efektif döviz talebini azaltabilir. Hatta ödemeleri için döviz almış şirketlerin Türk lirası talebi kuru destekleyebilir.
Başbakan Yıldırım’ın verdiği diğer önemli mesaj 2017 yılında OHAL’in kaldırılması. Ak Parti referandum öncesi OHAL uygulamasını kaldırarak, OHAL altında referandum yapılmamalı eleştirisinin önüne geçmek istiyor.
Küresel olarak değer kaybeden dolar, Başbakan Yıldırım’ın olumlu açıklamaları ve sosyal medyada dolaşan dolarını boz Türkiye’ye sahip çık kampanyası ile borsadaki hareket takip edilecek. Yükselişin devam edip etmeyeceği sabah ilk işlemlerde Türk lirasındaki değer kazancının ne kadar kalıcı olacağına bağlı olarak belirlenecek.

İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)