E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDoların belini bükecekler biz bakacağız!---

Doların belini bükecekler biz bakacağız!

Doların belini bükecekler biz bakacağız!
31 Ağustos 2013 - 08:29 borsaningundemi.com

Hindistan, gelişmekte olan diğer ülkelerle birlikte kurların dengesini bozan ‘offshore’ para piyasalarına müdahale planları yapıyor

Hint Maliye Bakanlığı’nın Başekonomi Danışmanı Dipak Dasgupta, offshore piyasalardaki hareketlerin dünya ekonomisinin istikrarını bozduğunu belirterek, “Hareketi Hindistan ve Brezilya başlatabilir” dedi. Dasgupta offshore hareketlerin Brezilya, Çin, Hindistan, Rusya, Güney Afrika, Türkiye ve Malezya gibi gelişmekte olan ülkeyi olumsuz etkilediğini dile getirdi.
6 trilyon dolarlık güç
Gelişmekte olan ülkelerin güçlenen dolara karşı birlikte harekete geçmesi ilk kez Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff  tarafından gündeme getirilmişti. Offshore piyasalar yabancı yatırımcıların gelişmekte olan ülkelerin döviz kontrollerini aşarak para birimleri üzerinde spekülasyon yapmasına olanak sağlıyor. Dasgupta birlikte hareket eden 4 - 5 gelişmekte olan ülkenin 1.2 trilyon dolarlık rezerv kullanabileceğini, Çin’in de katılması halinde rakamın 6 trilyon dolar olacağını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • c231 Ağustos 2013 13:51

    tum dunya doları ortak para birimi olmakdan cıkaracagını soylese bile dolar yerle bir olur :)

  • metin31 Ağustos 2013 13:36

    Umarim bir an once olurda uc bes pislik oyun oynuyor devletle milletle toplasan bu pislikleri 20 yada 30 milyar dolar cikar ceplerinde devletle vede milletle oyun oynasinlar bu serefsizlere kalsa dunya acliktan olur gec bile kalindi devlet dedigin her seyi kontrol etmesi lazim devlet kontrol ettimi millet kontrol ediyor demektir.

  • selçuk31 Ağustos 2013 12:00

    Bütün dünyanın dengesini ABD bozuyor,,bunlara karşı ekonomik,finansal savaş açılmalı,,aksi halde kan emmeye devam ederler.