E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolarda yükseliş trendi devam edebilir---

Dolarda yükseliş trendi devam edebilir

Dolarda yükseliş trendi devam edebilir
18 Ağustos 2015 - 08:56 borsagundem.com

Dolar bugün Merkez Bankası'nın atacağı adımlarla yön belirleyebilir

Dün gerçekleşen Bahçeli ve Davutoğlu görüşmesinden beklenildiği gibi herhangi bir sonuç çıkmadı. Erken seçimin yüksek ihtimal ufukta göründüğünü söyleyebiliriz. Yaşanan siyasi belirsizliğin sonuçları ise TL tarafına yansımaya devam ediyor. 2.87 seviyesine kadar yükselen parite, bugün TCMB’nın faiz kararını takip edecek. 14:00’da gerçekleşecek açıklamalar piyasalar açısından merak konusu. Başkan Erdem Başçı’nın yapmış olduğu son konuşmada para politikasında sıkılaştırmaya gidilebileceği mesajını almıştık. Ancak politika faizleri üzerinde bir değişiklik yerine, faiz koridoru kullanılarak sıkılaştırmaya gidilebilir. Böyle bir hamlenin gerçekleşmesi halinde USDTRY paritesinde geri çekilme beklenebilir. Ancak herhangi bir müdahale çıkmaması sonucunda ise USDTRY trendinin daha da güçlenebileceğinin altını çizelim.

Çin Merkez Bankası Piyasalara Para Vermeyi Sürdürüyor...

Yuan devalüasyonu ardından Çin Merkez Bankası sabah saatlerinde repo ihalesi aracılığı ile piyasalara 120 milyar yuan enjekte etti. Shanghay Borsası gelişmelerin ardından %2 civarında ekside seyretmeye devam ediyor. Çin Merkez Bankası’nın müdahaleleri devam ettirmesi, yaşanan sorunların hala daha çözümlenemediğinin işareti olarak görülebilir. İlk etapta emtia piyasalarına olumlu yansımaları görebiliriz. Ancak sorunların çözülememesi halinde hem emtia fiyatları hem de borsalarda tekrar satış baskısı oluşabilir.

ABD İnşaat İzinleri Verisi Volatiliteyi Arttırabilir...

Fed’in Eylül toplantısına adım adım yaklaştığımız günlerde ABD verileri önem kazanmaya devam ediyor. Global riskler takip edilirken, ABD tarafından açıklanan veriler de piyasalardaki volatiliteyi arttırıyor. Bugün açıklanacak İnşaat İzinleri veriside Dolar’ın yönü açısından önemli olacaktır. Beklentilerin üzerinde açıklanması halinde Dolar endeksinde 
değer kazancı, altında açıklanması halinde değer kaybı görülebilir. ABD - İnşaat İzinleri Beklenti: 1.232M, Önceki: 1.337M

IKON MENKUL DEĞERLER
www.ikonmenkul.com.tr

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)