E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolarda sınırlı primlenme var---

Dolarda sınırlı primlenme var

Dolarda sınırlı primlenme var
29 Mayıs 2017 - 09:22 borsaningundemi.com

ABD, İngiltere ve Çin borsalarının kapalı olması nedeniyle dolar kurunda sakin seyir mevcut

DÜN NE OLDU?

Geçtiğimiz hafta ABD tarafında Fed’in Haziran ayı toplantısında faiz artırım olasılığı potaya girmesine rağmen, geçtiğimiz dönemlerin aksine Fed’in faiz artırım beklentilerinin bu kadar güçlendiği dönemde ABD Doları’nda güçlü değer kazanımlarından bahsedebilmek mümkün değil. Geçtiğimiz Cuma günü açıklanan ABD ekonomisinin bu yılın ilk çeyreğine yönelik büyüme verisinin %0,7’den %1,2’ye revize edilmiş olması dahi söz konusu algıyı değiştirmede etkili olamadı. Bu sebeple bizleri bekleyen haftada ABD’de Mayıs ayına ilişkin açıklanacak olan istihdam raporu Fed’in Haziran ayı toplantısı öncesinde önem arz etmekte. Özellikle son dönemde ABD enflasyonundaki iyileşmenin yavaşladığına dair endişelerin derinleşip derinleşmeyeceğinin yanıtı söz konusu raporda ücretler cephesinde aranacak.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

Bugün ABD, Çin ve İngiltere piyasalarında resmi tatil nedeniyle işlem görülmeyecek. Sabah saatleri itibariyle San Francisco Fed Başkanı John Williams'ın Mart ayı dahil olmak üzere bu yıl toplam üç faiz artırımının makul olduğunu belirtmesinin ardından ABD Doları’nda sınırlı değer kazanımları görülmekte.

Bugün Avrupa’da Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin AB Parlamentosu'ndaki konuşması takip edilecek. Draghi’nin geçtiğimiz hafta genişlemeci para politikasını koruyan söylemlerinin ardından bugün yapacağı konuşmada da önemli bir değişiklik yapması beklenmiyor.

USDTRY

Geçtiğimiz hafta içerisinde Fed’in en son gerçekleştirmiş olduğu toplantıya ilişkin tutanakların yayınlanmasının ardından dünya genelinde değer kaybeden ABD Doları haftanın son işlem gününde kayıpları telafi çabasındaydı. ABD Doları gelişmekte olan ülke paralarına karşı karışık seyir izlerken, Türk Lirası sınırlı negatif ayrışan para birimleri arasındaydı. Türk Lirası günü dolar karşısında %0,32 değer kaybı ile tamamladı.

Teknik olarak bakıldığında, USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin görülebilmesi için 3,5800 seviyesi üzerinde kalıcılık önemini korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin görülmesi halinde 3,6000 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede 3,5800 seviyesi aşağısında kalıcılık sağlanması halinde zayıf seyir görülebilecek olup 3,5500 ve 3,5200 destek seviyeleri izlenebilir.

EURUSD

Geçtiğimiz Cuma günü gelişmiş ülke para birimleri dolar karşısında zayıf seyir izlerken, Euro sınırlı negatif ayrışan para birimleri arasındaydı. Yeni haftada da euro dolar karşısında sınırlı negatif görünümünü sürdürürken, EURUSD paritesi bugün Avrupa’da Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin AB Parlamentosu'ndaki konuşması öncesinde 1,12 seviyesi altındaki seyrini sürdürmekte.

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 1,1240 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, yükselişlerde 1,1300 ve 1,1360 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek gevşemelerde 1,1150 ve 1,1100 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir.

ALTIN

Geçtiğimiz hafta, haftanın genelinde Fed belirsizliği nedeniyle yükselişin sınırlı olduğu altın haftanın son işlem gününde Dolar karşısında günü %0,88 değer kazancı ile tamamladı. Fed faiz artırımına ilişkin beklentilerin küresel piyasalarda geçtiğimiz dönemlere nazaran stres yaratmaması ve gelecek ay yapılacak olan İngiltere seçimlerine ilişkin endişe ortamı ile birlikte altın yükselişini sürdürdü.

Teknik olarak bakıldığında, altında toparlanma eğiliminin görülebilmesi için, 1272 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1284 ve 1290 seviyeleri hedeflenebilir. Altında satış baskısının görülmesi halinde ise sırasıyla 1260 ve 1253 destek seviyeleri izlenebilir.

USDJPY

Haftanın son işlem gününde gelişmiş ülke para birimleri dolar karşısında zayıf seyir izlerken Japon Yeni küresel piyasalarda güvenli limina niteliğindeki yatırım enstrümanlarına yönelik artış paralelinde pozitif ayrıştı. Japon Yeni günü dolar karşısında %0,46 değer kazancı ile tamamladı.

Teknik olarak bakıldığında, USDJPY paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 111,40 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup paritede yükselişlerde sırasıyla 112,00 ve 112,60 seviyeleri hedeflenebilir. USDJPY paritesinde zayıf seyrin görülmesi durumunda ise 111,00 ve 110,60 destek seviyeleri takip edilebilir.

GBPUSD

Haftanın son işlem gününde gelişmiş ülke para birimleri dolar karşısında zayıf seyir izlerken sterlin de söz konusu ülke para birimlerine eşlik etti. Sterlin günü dolar karşısında %1,07 değer kaybı ile tamamladı. Sterlin G10 para birimleri arasında dolar karşısında en fazla değer kaybeden para birimi olarak ilk sırada yer alıyordu.

Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesinde toparlanma eğiliminin görülebilmesi için 1,2870 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 1,2960 ve 1,3080 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek satış baskısında ise 1,2740 ve 1,2700 destek seviyeleri takip edilebilir.

BRENT

Geçtiğimiz hafta içerisinde OPEC toplantısından üretim kısıntısı anlaşmasının daha da uzayacağına ilişkin beklentiler ile yükseliş kaydeden petrol, söz konusu anlaşma kararı sonrası kar satışları ile geriledi. Söz konusu kar satışları sonrası brent petrol fiyatı varil başına 52 dolar civarında denge buldu.

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma eğiliminin görülebilmesi için 52,00 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 53,40 ve 54,20 seviyeleri hedeflenebilir. Petrolde satış baskısının görülmesi halinde ise 51,00 ve 50,30 destek seviyeleri takip edilebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)