E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolarda sert yükselişler olabilir---

Dolarda sert yükselişler olabilir

Dolarda sert yükselişler olabilir
15 Aralık 2015 - 08:30 borsagundem.com

Kısa vadede 2.9480 TL'nin altına gelinmedikçe dolarda yükselişler olabilir

Uzun zamandır Fed ile ilgili sorulan soruların cevabı yarın akşam verilecek. Fed toplantısı bu akşam başlayacak olup iki gün sürecek ve yarın akşam saat 21:00’da tüm piyasaların beklediği karar açıklanacak. Ancak yaşanacak sonuçlarla ilgili piyasada büyük bir belirsizlik hakim. Muhtemelen Fed yetkilileride sonuçların nasıl olacağını henüz kestiremiyor. Özellikle son günlerde Junk bond denilen yüksek faiz getirili bonolarda yaşanan para çıkışları ve buradaki faizlerin hızlı bir şekilde yükselmeye başlaması, piyasalardaki olası tedirginliğin göstergesi olarak yansıyor. Ülkeler olarak ise gelişmiş piyasalarda normalleşme sürecine girileceği için iyimser etkilerde görebiliriz. Ancak esas sorun gelişmekte olan piyasalarda olacaktır. Zaten bir senedir devam eden para çıkışı bu ülkelerde giderek hızlandı. Sene içerisinde toplamda 500 milyar doların üzerinde para çıkışı gerçekleşti. Kredi derecelendirme kuruluşu Moodys’in de yapmış olduğu açıklamaya göre Fed’in faizleri arttırması halinde en çok  Türkiye, Brezilya, Rusya ve Güney Afrika gibi gelişmekte olan ülkeler etkilenecek. Moodys’e göre bu ülkelerin, büyüme ve dış şoklara karşı kendilerini korumak için dar bir politika alanları bulunuyor. Bu yüzden olası faiz artışı bu ülke piyasalarındaki çalkantıların daha da büyümesine sebep olabilir. Yurtiçi piyasaya döndüğümüzde TL varlıkları üzerinde şimdiden büyük bir baskı olduğunu görüyoruz. USDTRY paritesine baktığımızda; fiyatların 2.98 üzerinde konsolide olmaya başladığı dikkat çekiyor. Kısa vade de 2.9480 altında bir kapanış olmadığı müddetçe 3.02 ve 3.05 dirençlerine doğru yükselişin devam ettiğini görebiliriz.

ABD’den önemli enflasyon datası…

Fed’in faiz kararına bir kala önemli bir data bugün açıklanacak. ABD tarafından TÜFE rakamları izlenecek olup, veride rakamlarda yukarı yönlü bir ivmelenme olup olmadığı takip edilecek. Muhtemelen bugün açıklanacak veri Fed’in faiz kararını değiştirmeyecektir. Ancak piyasadaki volatilite açısından önemli olmasını bekleyebiliriz. Yukarı yönlü bir enflasyon rakamı hem ABD borsalarını hem de dolar endeksini yukarıya taşıyabilir. SP500 endeksinde de dün yine oldukça dalgalı bir seans yaşandı. Fiyatların 2000 seviyesinin altını test etmesinin ardından, geceyi 2010 seviyesinin üzerinde tamamladı. SP500 vadeli endeksinde kısa vade de 2035-2050 dirençleri karşımıza çıkarken, destek olarak 2000 seviyesi takip edilebilir.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)