E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDolarda kritik eşik 2.90 TL---

Dolarda kritik eşik 2.90 TL

Dolarda kritik eşik 2.90 TL
03 Aralık 2015 - 08:32 borsagundem.com

Dolar kurunda 2.90 TL'nin aşılması yükselişi hızlandırabilir

Avrupa Merkez Bankası bugün önemli bir karara imza atmak üzere. Deflasyonist baskıların yarattığı etkilerden bir nebze olsun kurtulabilmek adına Avrupa Merkez Bankası bugün yapacağı faiz toplantısında genişletici bir karar alabilir. Bankalara uyguladığı depo oranlarında negatif faiz oranında daha da düşürülmesi bekleniyor. %-0.20 olarak uygulanan depo oranlarında faizler %-0.30 seviyesine kadar çekilebilir. Bu hamlenin dışında ek parasal genişleme yapması da ihtimaller arasında. Ancak her ne koşulda olursa olsun Avrupa Merkez Bankası’nın yapacağı genişlemeci hamleler Euro tarafında satış baskısına neden olacaktır. Eurusd paritesinde dün de fiyatlar hızlı bir şekilde 1.0550 seviyesine kadar geri çekilmesine karşın toparlanma emareleri görüldü. Gün sonunda 1.06 üzeri kapanış gerçekleşmesine karşın kısa vadeli sinyaller negatif görünüm sergilemeye devam ediyor. 1.0650 üzeri kapanış görmediğimiz müddetçe parite tarafında satış baskısı devam edebilir.

ABD tarafında yaşanan negatif gelişmeler endeksleri düşürdü…

Dün akşam ABD tarafında yaşanan ardarda olumsuz gelişmelerin gelmesi endeksler tarafında satış baskısına yol açtı. Öncelikle petrol fiyatlarında yaşanan değer kaybı ile birlikte enerji hisselerindeki satış endeksleri olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinde gerçekleşen terör saldırısı ve Fed Başkanı Yellen’ın faiz artışının yaklaştığına dair sinyal üretmesi de endekslerdeki satışları arttıran diğer bir unsur olarak yer alıyor. Ayrıca Kredi Derecelendirme Kuruluşu S&P’nin de ABD’nin 8 büyük bankasının notlarını indirmesi de diğer olumsuz bir gelişme olarak yer alıyor. Haber akışının negatif etkisiyle birlikte SP500 vadeli endeksinden fiyatlar 2080 desteğine kadar geri çekildi. Bu seviye üzerinde destek bulmaya çalışan endesklerde fiyatların 2080 seviyesinin altına inmesi halinde kısa vadeli göstergeler negatife dönebilir. Diğer bir öönemli destek ise 2075 olarak yer alıyor. Kısa vadeli negatif görünümün atlatılması için fiyatların tekrardan 2090 üzeri kapanış gerçekleştirdiğini görmemiz gerekiyor.

Şimdi de doğalgaz gerilimi…

Dün itibariyle yurtiçi gündemin ana maddesini doğalgaz oluşturuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar ziyaretinde doğalgaz için rotasını bu ülkeye çevirmesiyle ilerleyen günlerde Rusya ile doğalgaz konusunda gerilim yaşanacağının sinyali olarak algılanıyor. Ayrıca dün Rusya Savunma Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklamalar iki ülke arasındaki gerilimi bir kat daha arttırmış durumda. Dünkü açıklamaların ardından BİST100 endeksi %2 artı ile devam ettiği günü %51 ekside tamamladı. USDTRY paritesinde ise yatay bir görünüm hakim olmuş durumda. Kurda 2.88-2.90 yön konusunda karar vermek açısından önemli bir band olarak göze çarpıyor. Fiyatların 2.90'ı tekrardan yukarı yönlü aşması halinde paritede yükseliş seyrinin tekrar oluşabileceği sinyallerini alabiliriz.

Ikon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)