E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolarda beklenti ne?---

Dolarda beklenti ne?

Dolarda beklenti ne?
02 Aralık 2015 - 10:03 borsagundem.com

Bugün açıklanacak kritik veriler ile dolar yön bulacak

Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararı yatırımcılar tarafından merakla bekleniyor. Deflasyonist sorunların arttığına yönelik son dönemde gelen baskının etkisiyle yarın Avrupa Merkez Bankası tarafından yeni bir ek parasal gelişme ya da sürpriz bir faiz indirimi kararı gelebilir. Bugün açıklanacak TÜFE rakamları ise belki de yarın alınacak faiz kararının önemli bir göstergesi olacak. Enflasyon tarafında bir ivmelenme görmememiz halinde yeni bir hamle gelme ihtimalinin arttığına ilişkin izlenimleri almış olacağız. Dataların beklenilenden olumsuz gelmesi durumunda EURUSD paritesinde satış baskısı görmemiz mümkün. Genişlemeci para politikasının daha da güçlenme ihtimali Euro para birimini gittikçe zayıflatacaktır. Pariteye baktığımızda 1.06 seviyesinin altından tepki alımları geldiğini görüyoruz. Ancak yükselişin devamı için henüz net bir sinyal görünmüyor. Günlük kapanışların 1.0650 üzerinde oluşması halinde yukarı yönlü hareketin devamını izleyebiliriz. Geri çekilmelerde ise 1.06'nın kırılmasının akabinde 1.0560 seviyesi takip edilebilir.

Tarım Dışı öncesinde ADP rakamlarını takip edeceğiz

Ekonomik veri takvimi açısından artık önemli günlere gelmiş bulunmaktayız. Bugünden itibaren haftanın kalan gündemi yoğun yaşanmaya devam edecek. Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam öncesinde ise ADP verileri karşımızda olacak. Rakamın önceki verinin üzerinde gelmesi bile endeksler tarafında olumlu bir seyre neden olabilir. Yılın sonuna yaklaştığımızda ADP tarafından önceki veriden kötü bir rakam açıklanmadıkça piyasa gelen rakamı olumlu karşılayabilir. Bir benzerini dün ISM datasında gördük. ISM verisi 50 seviyesinin bile altında kalmasına rağmen kısa süreli dalgalanmanın ardından SP500 endeksi geceyi %1 civarında artıyla tamamladı. SP500 vadeli endeksinin 2100 üzerinde kapanış yapması teknik açıdan olumlu görünüyor. Bugünde bu seviye üzerinde bir kapanış gerçekleşmesi halinde yukarı yönlü momentumun güçlendiğinii izleyebiliriz. Direnç olarak 2110-2135 seviyeleri önemli olarak göze çarparken, destek olarak ise 2090-2080 seviyeleri takip edilebilir.

Dolar/TL kritik 2,88 desteğinde

Dün Erdoğan – Obama görüşmesini ardından Obama’nın Türkiye’yi destekleyici açıklamalarının ardından Türk piyasalarında yaşanan iyimserlik dikkat çekti. Ayrıca Nato’dan yapılan açıklamalarda da Türkiye’nin sınırlarını koruması açısından askeri anlamda gerekli savunmanın sağlayacağının belirtilmesi de piyasalar tarafından olumlu karşılandı. Gelişmelerin ardından USDTRY paritesi 2,88 desteğini test ederken, bu seviyenin trendin görünü açısından önemli olduğunu belirtebiliriz. 2,88 altında oluşabilecek bir kapanış TL paritesini kısa vade de güçlendirebilir. Direnç olarak ise 2,93 güçlü konumunu korumaya devam ediyor. Yükseliş trendinin devam etmesi için ise 2,93 seviyesinin aşılıp aşılamayacağını takip etmeye devam edeceğiz.

İKON MENKUL DEĞERLER

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)