E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDolarda 3.89 TL seviyeleri görülebilir---

Dolarda 3.89 TL seviyeleri görülebilir

Dolarda 3.89 TL seviyeleri görülebilir
30 Ocak 2017 - 08:43 borsaningundemi.com

3.8300 seviyesi üzerinde kalındığı takdirde kurda 3.8715-3.8980 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir

Geçtiğimiz hafta küresel piyasalar ABD başkanı Trump’ın açıklamalarıyla hareketlenirken içeride
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)’nın kararları takip edildi. Haftanın son işlem gününde ise,
kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in not değerlendirmesine dair beklentiler TL varlıklarındaki
hareketliliği artırdı. Fitch ‘den açıklama beklenirken bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu S&P,
Türkiye'nin kredi notu görünümünü durağandan negatife düşürdü. Fitch Ratings ise, Türkiye'nin uzun
vadeli Döviz cinsinden kredi notunu BBB-'den BB+'ya çekerek yatırım yapılabilir seviyenin bir basamak
altına indirdi. Not görünümünü ise durağanda bıraktı. Kuruluş bu değerlendirmesine gerekçe olarak
ise, ekonomik büyümenin 2016 yılının 2'nci yarısında keskin bir şekilde düştüğünü ve Türkiye'nin son
yıllardaki performansının oldukça altındaki bir hızda toparlanmasının beklendiğini kaydetti. Bu
gelişmeler sonrası kur haftalık kapanışını 3,8700 seviyesinden gerçekleştirdi. Hem TCMB’nin kararları
hem de kredi notuna dair beklentilerin önceden satın alınması agresif yükselişlerin görülmemesinde
etkili oldu. Özellikle TCMB’nin para politikasındaki sıkı duruşunu devam ettirerek ağırlıklı ortalama
fonlama maliyetini yukarı çekmesi örtülü faiz artışı olarak algılanırken kurdaki oynaklığın da
azalmasında etkili oluyor. Yeni haftada kredi notuna dair gelişmeler TL varlıkları üzerinde etkisini
sürdürebilir. Ayrıca bu hafta Amerika Merkez Bankası (FED)’ın gerçekleştireceği yılın ilk toplantısı
piyasaların odağında olacak. Faizlerde değişikliğe gitmesi beklenmeyen FED’den gelecek açıklamalar
piyasalardaki hareketliliği artırabilir. İç tarafta ise, TCMB’nin açıklayacağı PPK toplantı tutanakları ve
enflasyon raporu ile başkan Murat Çetinkaya’nın açıklamaları yakından takip edilecek bir diğer
gelişme olarak karşımıza çıkıyor. Tüm bu gelişmelerin yanında Trump’ın uyguladığı göçmen
politikaları nedeniyle dolar küresel ölçekte haftaya zayıf başlarken dolar kuru yeni haftaya 3,8771
seviyesinden, Euro/TL ise 4,1475 seviyesinden başladı. Önceki hafta, ABD başkanı Trump’ın
açıklamalarıyla hareketlenen küresel borsa endeksleri haftayı genel olarak kırmızı bir tabloyla
tamamladı. Alman DAX endeksi yüzde 0,29 düşüş gösterirken İngiliz endeksi FTSE100 Brexit
gelişmeleri ilse yüzde 0,32 sınırlı yükseliş kaydetti. ABD borsa endeksleri ise, hafif değer kaybetti.
Artan risk iştahı ile zayıf bir görüntü sergileyen ons altın haftalık açılışını 1193 seviyesinden
gerçekleştirdi. Petrol tarafında ise, önemli üretici ülkelerin arzda kesintiye gitmesi emtia fiyatlarında
kazançların korunmasında etkili oldu. Yeni günde ham petrol 52,88, brent petrol ise 55,36
seviyesinden işlem görüyor.

USDTRY ANALİZİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)’nın sıkılaştırma politikası kurdaki oynaklığı azaltırken önceki haftanın son işlem gününde kredi derecelendirme kuruluşlarından gelen değerlendirmeler TL varlıklarında negatif fiyatlamalara neden oldu. S&P, Türkiye'nin kredi notu görünümünü durağandan negatife düşürdü. Fitch Ratings ise, Türkiye'nin uzun vadeli Döviz cinsinden kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin bir basamak altına indirdi. Not görünümünü ise durağanda bıraktı. Bu gelişmelerle birlikte kur haftayı 3,8700 seviyesinden gerçekleştirirken yeni haftaya 3,8771 başladı. Bu hafta Amerika Merkez Bankası (FED)’nın faiz kararı ile tarım dışı istihdam rakamları ve içeride TCMB’nin açıklayacağı PPK toplantısı ve enflasyon raporu ile başkan Murat Çetinkaya’nın açıklamaları yakından izlenecektir. Teknik görünüme baktığımızda, dolar kuru yeni güne kayıpla başlasa da yükseliş trendinin korunduğunu görüyoruz. 3.8300 seviyesi üzerinde kalındığı takdirde kurda 3.8715-3.8980 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 3.8300 seviyesi altında görülebilecek fiyatlamalarda ise, 3.8045-3.7530 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

EURTRY ANALİZİ

Önceki hafta kredi notuna dair beklentiler kurda yükselişe neden olurken TCMB’nin kararları oynaklığın azalmasında etkili oldu. Ancak kredi derecelendirme kuruluşu S&P’in not görünümünü düşürmesi ve Fitch Ratings’in ülke notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına çekmesi TL varlıklarında negatif fiyatlamalara neden oldu. Haftalık kapanışını 4,1423 seviyesinden gerçekleştiren kur yeni haftaya 4,1475 seviyesinden başladı. Yeni günde iç tarafta takip edilecek bir veri bulunmazken Almanya’da enflasyon rakamları takip edilecektir. Teknik fiyatlamalara baktığımızda, yükseliş trendinin devam ettiği kurda 4.1010 önemli destek seviyesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu desteğin üzerinde kalındığı takdirde 4.1390-4.1630 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 4.1010 desteği altında görülebilecek fiyatlamalarda ise, 4.0760-4.0550 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

EURUSD ANALİZİ

Önceki hafta zayıf gelen ABD büyüme rakamları ve başkan Trump’ın açıklamalarıyla hareketlenen parite yeni haftaya dolardaki zayıflamayla birlikte 1,0720 seviyesinden başladı. Bu hafta Amerika Merkez Bankası (FED)’nın faiz kararı ve tarım dışı istihdam rakamları paritenin yönü açısından kritik önem taşıyor. Bugün ise, Almanya’da enflasyon ve ABD’de kişisel harcamalar ve bekleyen konut satışları takip edilecektir. Teknik olarak incelediğimizde, yükseliş kanalı içindeki hareketine devam eden paritede 1.0730 seviyesi altında görülebilecek fiyatlamalarda 1.0690-1.0670 destek seviyeleri olarak takip edilebilir. Bu destek seviyelerinin paritenin kazançlarını koruması açısından önemli olabileceğin de belirtelim. 1.0730 seviyesi üzerinde devam eden fiyatlamalarda ise, 1.0760-1.0780 direnç seviyeleri olarak izlenebilir.

GBPUSD ANALİZİ

İngiltere yüksek mahkemesinin Brexit için parlamento onayının gerektiğini ifade etmesi sterlin varlıklarında yükseliş görülmesinde etkili oldu. İngiltere'de hükümetin, Brexit planı çerçevesinde 50. Madde’nin yürürlüğe sokulmasına dair sunacağı yasal düzenlemenin parlamentonun alt kanadını oluşturan Avam Kamarası'nda 31 Ocak Salı günü ve 1 Şubat Çarşamba günü tartışılacağını da hatırlatalım. Bu hafta İngiltere Merkez Bankası (BOE) ve Amerika Merkez Bankası (FED)’nın faiz kararı ile tarım dışı istihdam rakamları takip edilecektir. Teknik fiyatlamalara baktığımızda, kısa vadeli düşüş kanalının oluştuğu paritede 1.2560 desteği üzerinde kalındığı takdirde 1.2610-1.2645 direnç seviyeleri olarak izlenebilir. 1.2560 desteği altında görülebilecek fiyatlamalarda ise, 1.2520-1.2490 destek seviyeleri
olarak izlenebilir.

USDJPY ANALİZİ

ABD başkanı Trump’ın açıklamaları ile hareketliliğin arttığı parite yeni haftaya 114.25 seviyesinden başladı. Yoğun veri akışının bulunduğu yeni haftada Japonya Merkez Bankası (BOJ) ve Amerika Merkez Bankası (FED)’nın faiz kararı ile tarım dışı istihdam rakamları paritenin yönünde etkili olabilir. Bugün ise ABD’de kişisel harcamalar verisi takip edilecektir. Teknik olarak incelediğimizde, yükseliş kanalı desteği üzerinde tutunan paritede 114.35 desteğinin öne çıktığını görüyoruz. Bu seviye üzerinde kalındığı takdirde paritede yukarı önlü hareketler görülebilir ve 114.95-115.30 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 114.35 desteği altında görülebilecek fiyatlamalarda ise, 113.95-113.50 destek seviyeleri olarak izlenebilir.

ALTIN ANALİZİ

ABD başkanı Trump’ın açıklamaları ile dolarda görülen değer kaybı altın fiyatını yukarı çekse de yükselişler kalıcı olamadı. Önceki hafta dolar endeksinde görülen yükseliş sarı metalin kazançlarının bir kısmını geri vermesinde etkili oldu. Trump’ın uygulamaya başladığı politikalar risk iştahını azaltırken altının 1190 seviyesi üzerinde fiyatlamalarını sürdürdüğünü görüyoruz. Bu hafta Amerika Merkez Bankası (FED)’nın faiz kararı ile tarım dışı istihdam rakamları sarı metalin yönü açısından önemli olacaktır. FED’in faiz politikasında şahin bir tutum sergilemesi sarı metali aşağı yönlü baskılayabilir. Teknik olarak incelendiğinde, kısa vadeli yükseliş kanalı oluşturan altında 1195 direncinin aşılması durumunda 1198-1201 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 1195 direncinin aşılamaması halinde ise, 1191-1187 destek seviyeleri olarak izlenebilir.

PETROL ANALİZİ

Önceki hafta önemli petrol üreticisi ülkelerden gelen arz kesintisine dair açıklamalar petrol fiyatlarında yukarı yönlü hareketlerin görülmesinde etkili oldu. Ancak sondaj kuyularındaki artış sonrası petrol fiyatları haftayı negatif bölgede tamamladı. Yeni haftaya satıcılı başlayan petrol tarafında bu hafta açıklanacak stok rakamları fiyatlar üzerinde etkili olabilir.

1-Ham Petrol

Yükseliş isteğinin korunduğu ham petrolde kanal desteği olan 52.70 seviyesi üzerinde tutunma çabası olduğunu görüyoruz. Bu desteğin kırılması durumunda emtiada 52.35-51.80 destek seviyeleri olarak ön plana çıkabilir. Söz konusu desteğin üzerinde kalınması halinde ise, 53.30-53.80 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.

2-Brent Petrol

Kısa vadeli yükseliş kanalının korunduğu brent petrolde 55.00 önemli destek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu desteğin üzerinde kalınması durumunda 55.60-56.25 direnç seviyeleri olarak izlenebilir. 55.00 seviyesi altında görülebilecek fiyatlamalarda ise, 54.60-54.00 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

DAX ANALİZİ

Önceki hafta Avrupa’da açıklanan olumlu PMI rakamları ve artan risk iştahı endekste pozitif fiyatlamaların görülmesinde etkili oldu. Bu hafta Almanya ve Euro Bölgesi enflasyon ve PMIrakamları ile Avrupa Merkez Bankası aylık raporu (ECB) yakından izlenecektir. Teknik olarak bakıldığında, kısa vadeli düşüş kanlı oluşturan endekste 11802’de önemli bir destek oluştuğunu görüyoruz. Bu desteğin kırılması durumunda endekste 11790-11768 destek seviyeleri olarak takip edilebilir. 11802 seviyesi üzerinde görülebilecek fiyatlamalarda ise, 11823-11843 direnç seviyeleri olarak izlenebilir.

Destek Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)