E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar yen karşısında yükseliyor---

Dolar yen karşısında yükseliyor

Dolar yen karşısında yükseliyor
03 Aralık 2014 - 08:07 borsagundem.com

Dolar yen karşısında, ABD’de bu hafta açıklanacak verilerin Fed’in faiz artırımına destek sağlayacağı beklentileri ile 7 yılın zirvesine ulaştı

Dolar yen karşısında, ekonomistlerin ABD’de bu hafta açıklanacak verilerin Fed’in faiz oranlarını yükseltmesine destek sağlayacağı beklentileri ile 7 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Japonya ve Avrupa ise politikalarını genişletmeye devam ediyor.

Dolar euro karşısında, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) yarınki toplantısı öncesinde iki yılın en güçlü seviyesinden yüzde 0.2 uzağında seyrediyor. Avustralya doları, ülke ekonomik büyümesinin beklentilerin altında kaldığını gösteren verinin ardından 4 yılın en düşük seviyesine geriledi. Yeni Zelanda doları, süt fiyatlarındaki düşüşü takiben zayıfladı. Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, dün zayıf petrol fiyatlarının ABD ekonomisi için bir destek olduğunu söyledi.

New York’taki Sumitomo Mitsui Trust Bank küresel piyasalar başkan yardımcısı Yasuhiro Kaizaki, “Piyasa, Fed yetkililerinin düşük petrol fiyatlarının ABD toparlanması için bir artı olduğuna yönelik yorumlarına dikkat veriyor. Ekonomik görünüme ilişkin bu iyimserlik dolar satın alımını artırıyor” dedi.

Dolar yen karşısında, 119.44 yen ile Ağustos 2007’den bu yana en yüksek seviyeye ulaşmasının ardından Tokyo saati ile 119.24 yen seviyesine geldi ve yatay bir seyir izliyor. Dolar euro karşısında New York’ta 1.2383 dolardan 1.2385 dolar seviyesine hareketlendi. Dolar, 7 Kasım’da 1.2358 dolar ile Ağustos 2012’den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Euro yen karşısında, 147.63 yenden 147.69 yene geldi.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, dün Mart 2009’dan bu yana en yüksek seviyeden kapanış yapmasının ardından 1,111.18 puanda yatay seyrediyor. Endeks, 2014 yılında yüzde 9 yükseliş gösterdi ve Bloomberg’in ilk veri derlemeye başladığı 2004 yılından bu yana en iyi yılı kaydetmeye hazırlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)