E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolar güçlenmeye devam edebilir---

Dolar güçlenmeye devam edebilir

Dolar güçlenmeye devam edebilir
02 Şubat 2016 - 08:54 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, sabah raporunda döviz tarafındaki gelişmeleri değerlendirdi.

Yurtiçi piyasalarda başlayan iyimser hareket şimdilik devam ediyor ve dolar/tl kuru 2.95 desteğine kadar geri çekilmiş durumda. Merkez bankalarının parasal genişleme hamleleriyle güçlenen TL, 2.95 seviyesinin kırılması halinde güçlenmeye devam edebilir. Ancak yurtiçinde bazı riskler olduğunun da altını çizmek gerekir. İlk olarak son günlerde tekrar gerilen Rusya-Türkiye ilişkileri ince bir çizgi üzerinde ilerliyor. Haftasonu Rus uçağının Türk sınırını ihlal ettiğine dair haberler, iki ülke arasındaki gerilimin boyutunu arttırdı. Diğer bir gelişme ise yarın açıklanacak ocak ayı enflasyon rakamı. Bu rakamlarda enflasyon tarafında yukarı yönlü ivmelenmenin devam etmesi bekleniyor. Ancak çift haneli bir rakamın ortaya çıkması halinde TL’nin değer kaybetmesine neden olabilir. Teknik olarak 2.95-2.90 destek seviyeleri, dirençler ise 3.00-3.05. İsviçre MB Başkanı’nın Konuşmasıyla Frank Değer Kaybedebilir…

İsviçre Merkez Başkanı Jordan, bugün bir konuşma gerçekleştirecek. Daha önceki açıklamalarında Frangın aşırı değerli olduğunun altını defalarca çizmişti. Muhtemelen benzer bir açıklama bugün de gelebilir. Merak edilen konu ise faizlerin daha da aşağı çekilip çekilmeyeceği yönünde. Bilindiği gibi İsviçre’de politika faizi, -%0.75 seviyesinde. Ancak İsviçre Merkez Bankası, Frank’ın değerli olduğunu düşündüğünden bu rakamı daha da aşağı çekebilir. Jordan’ın yapacağı bu konuşmada faizleri düşüreceğini ima etmesi USDCHF paritesinde yukarı yönlü hareketlere neden olabilir. Teknik olarak paritede 1.02 üzeri kapanışlar önemli. Fiyatların bu seviye üzerinde tutunabilmesi halinde yükseliş trendi güç kazanabilir. Geri çekilmelerde ise 1.0140-1.0050 destek seviyeleri.

Draghi Bir Kez Daha Mart Ayını İşaret Etti…

Dün akşam Avrupa Parlamentosunda konuşma yapan Draghi, Euro bölgesinde enflasyonun beklenenden zayıf olduğunu ve önümüzdeki birkaç ay daha bu zayıflığın devam edebileceğine yönelik açıklamalarda bulundu. Aslında faiz toplantısı sonrasında söyledikleriyle bir fark yok. Ama bir kez daha Mart ayında ek teşvik sağlayabileceklerinin mesajını verdi. Piyasalar şimdilik Draghi’nin bu sözlerine pek bir tepki vermedi. Artık piyasalar sözlere değil, icraatlara bakıyor. Buna Japonya merkez bankasını örnek verebiliriz. Yine de Mart ayı yaklaştıkça özellikle eurusd üzerinde satış yönünde hareketlilik artabilir. EURUSD paritesinde 1.08 artık önemli bir destek, direnç ise 1.0950 olarak izlenebilir. 1.08 altında kapanışların olması halinde paritede aşağı yönlü bir düşüş trendi izleyebiliriz.

İkon Menkul Değerler,

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)