E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolar güçleniyor, euro düşüyor---

Dolar güçleniyor, euro düşüyor

Dolar güçleniyor, euro düşüyor
28 Nisan 2022 - 08:21 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.


ABD Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadelede faiz oranlarını beklenenden daha fazla artırabileceğinden endişe duymasıyla sert satış yiyen ABD piyasaları , S&P 500, Microsoft ve Visa'dan gelen güçlü gelir tahminlerinin yavaşlayan küresel ekonomik büyüme ve artan faiz oranlarıyla ilgili endişeleri hafifletmeye yardımcı olmasıyla tepki yükselişinde bulundu.

Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) her vadede sonsuz miktarda tahvil almayı teklif ederek süper düşük getiri politikasını ikiye katlamasının ardından yen karşısında dolar yirmi yılın en yüksek seviyelerine çıktı. Uber-güvercin karar dolara yeni bir fon akışını tetikledi. ABD para biriminin %1.3'lük değer kaybıyla 129.70 yen'e yükseldiğini ve 2002'den beri görülmeyen seviyelere çıkarak psikolojik 130.00 bariyerini tehdit ettiğini de ayrıca belirtelim. Boj’un kararı dolar endeksinin 103.470'lik beş yılın zirvesine yükselmesine yardımcı olurken, Rusya'nın dün Bulgaristan ve Polonya'ya gaz arzını durdurması ile Avrupa enerji piyasalarını sarsılması euroyu vurdu. Euro da beş yılın en düşük seviyesi 1.0510$'a geriledi ve bu ay için kayıplarını %5'e yükseltti. BoJ getirileri sıfıra yakın tutarken, piyasalar Fed'in Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında 50 baz puan artıracağı ve nihayetinde yıl sonuna kadar %3,0'a ulaşmasını bekliyor.

Avrupa'daki enerji krizi ve Çin'deki uzun süreli karantinalar temkinli havayı korurken, dolar güçlenmeye devam ederken, hisse senedi piyasaları teknoloji şirketlerinin kazançlarıyla( Meta'nın Wall Street kar tahminlerinin üzerinde kar ve kullanıcı büyümesi kaydetmesi) tepki yükselişinde Nasdaq 100 vadelileri %1 ve S&P 500 vadelileri de %0,7 yükseldi. MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi ve Avustralya hisse senetlerinde %0.5 ve Japon Nikkei de de
%0,6 yükseliş var. Petrol, Çin talebine ilişkin endişeler üzerine %0,4 düşüşle varil başına %0,4 düşüşle 104,95 $'a geriledi.

6 milyarlık 15 halka arz

 

Ortakların alım yaptığı 11 hisse

 

Inveo, yüzde 150 oranında bedelsiz için SPK'ya başvuracak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik28 Nisan 2022 08:52

    1 Dolar = 1 Euro olur mu? Bu konuların uzmanı olan sarayın ekonomi başdanışmanı Yiğit Bulut,18 Mayıs 2010’da “1 dolar 1 TL olur mu?” başlıklı yazısında mümkün diyordu!