E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDolar 6.55 liraya yeniden yükselir mi?---

Dolar 6.55 liraya yeniden yükselir mi?

Dolar 6.55 liraya yeniden yükselir mi?
04 Ekim 2018 - 12:14 borsagundem.com

Yatırım Finansman Strateji Müdür Yardımcısı Tekiner "Enflasyon rakamı sonrasında TL'deki güç kaybının arttığı görülüyor" dedi

Yatırım Finansman Strateji Bölümü Müdür Yardımcısı Göksel Tekiner, dün açıklanan enflasyon rakamı sonrasında TL'deki güç kaybının arttığının görüldüğünü vurguladı.

Tekiner Foreks'e yaptığı açıklamada, dün açıklanan ve %6.30 ile beklentilerin çok üzerinde gelen enflasyon rakamı sonrasında TL'de güç kaybının arttığının görüldüğünü belirterek, "Hafta başında itibaren DXY Endeksi'nde etkili olan %0.83'lük yükselişe rağmen ABD Doları'nın TL karşısındaki değer kazanımının %2.20 seviyesini aşmış durumda. Bu görünüm ile TL gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en zayıf görünüme sahip para birimi olarak karşımıza çıkıyor." diye konuştu.

Temmuz ayı sonunda 6.84 seviyesinin test edilmesi ile başlayan düşüş kanalının bugün itibariyle yukarı yönde kırıldığının görüldüğüne işaret eden Göksel Tekiner, şunları söyledi:

"Bahsettiğimiz kanalın üst bandı konumunda olan 6.14 seviyesinin içine gün sonu itibariyle girilememesi halinde önümüzdeki günler açısından tepki yükselişinin güç kazanarak devamını görebiliriz. Kurda böyle bir yükseliş atağında ise 6.34, 6.46 ve 6.55 seviyeleri kısa vadeli dirençler olarak takip edilebilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)