E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolar 3.05 TL'nin üstünde kalacak mı?---

Dolar 3.05 TL'nin üstünde kalacak mı?

Dolar 3.05 TL'nin üstünde kalacak mı?
20 Ocak 2016 - 10:01 borsagundem.com

Merkez Bnakası'nın faiz kararını açıklamasının ardından dolarda hedef fiyat yükseldi

Dün Merkez Bankası faizlere dokunmadı. Kısa vade de faizlere herhangi bir müdahale edecek gibi  görünmüyor. Merkez, dünkü kararın ardından yapmış olduğu açıklamada, piyasaları izleme kararı aldıklarını ve acele etmek istemediklerinin sinyalini verdi. Ancak yurtdışı global gelişmeler, risklerin giderek arttığını gösteriyor. Dün piyasalarda yaşanan iyileşme havası ise kısa sürdü ve Çin korkuları tekrardan kaldığı yerden devam etti. Çin Merkez Bankası’nın sahip olduğu 3.3 trilyon dolarlık rezervi, yuanı korumaya yetmeyeceği endişesi başta Asya piyasaları olmak üzere, tüm global piyasalarda satışlara neden oldu. USDTRY paritesi de yurtdışı risklerin etkisiyle 3.05 direncini aşabilir ve bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlama ihtimali de yüksek görünüyor. Kısa vade de 3.0200 seviyesi artık önemli bir destek konumunda. Fiyatlar bu seviyeyi aşağı kırmadığı müddetçe yukarı yönlü yükselişine devam edecektir. İlk hedefler ise 3.07 ve 3.10 seviyeleri.

Sterlin serbest düşüşte…

Dün İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney’nin yapmış olduğu açıklamalara bakarsak, işlerin Sterlin açısından istenildiği gibi olmayacağını söyleyebiliriz. Başkan Carney geçen sene olduğu gibi bu sene de yapmış olduğu açıklamalarında faizlerin artma ihtimalini şuan için zor görüyor. Faizlerin artması için büyüme ve enflasyon tarafından ciddi bir iyileşme olması gerektiğinin belirtilmesi, yatırımcıların Sterlin para birimine olan güvenin iyicene yitirilmesine neden oldu. Emtia piyasalarında yaşanan görünüme bakarsak, İngiltere’nin enflasyon yaratabilmesi kolay görünmüyor. Hatta şimdiden bazı büyük bankalar ilk faiz artış tahminini Carney’nin konuşması ardından 2017’ye ertelemeye başladı. İngiltere için bir diğer çıkmaz ise AB ile ilişkiler. Son yapılan anketlere göre İngiltere’nin AB’den ayrılma ihtimali giderek yükseliyor. İngiltere’nin AB’den ayrılması Sterlin tarafında devalüasyona neden olacağından, fiyatlara şimdiden yansımaya başlamış durumda. Teknik olarak GBPUSD paritesine baktığımızda 1.4200 desteği kırılmış durumda. Bu seviyenin altında fiyatlamalar devam ettiği müddetçe 2008 dip seviyesi olan 1.3600 seviyelerine doğru geri çekilmeler görmemiz mümkün.

Kerem Muçe - İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)